Рівне:

Створення та просування сайтів

ЕПІДЕМІЯ НЕ ЗА ГОРАМИ?

Актуально 22-вер, 2005, 12:119 prov 1 032
Кожного року на грип ті інші респіраторні інфекції хворіє понад 100 тисяч жителів нашої області. В обласну санепідстанцію нещодавно надійшов прогноз із Українського Центру грипу та гострих респіраторних інфекцій, у якому зазначено, що на сезон 2005-2006 рр. можна прогнозувати підйом захворювання на грип до рівня епідемічних спалахів.
Всесвітня організація охорони здоров»я передбачає в найближчі роки надзвичайно інтенсивне поширення грипу і виникнення пандемії.
– Практикою доведено, що найбільш ефективною у боротьбі із грипом є вакцинація. Рекомендовано проводити щеплення, починаючи з вересня по листопад місяць, – зазначив головний епідеміолог області Анатолій Рєзніков. – У першу чергу щеплення потрібно проводити людям підвищеної групи ризику – дітям, школярам, студентам. Також імунізацію необхідно провести працівникам медичних закладів, робітникам сфери послуг, торгівлі, транспорту та іншим особам, які спілкуються з великою кількістю людей. Не слід забувати і про людей із захворюванням серцево-судинної системи та про тих, кому за 60 років. Також пан Рєзніков звернувся до органів обласної виконавчої влади щодо виділення коштів на проведення імунізації. І дуже сподівається, що його слова не залишаться непочутими.

Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору