Рівне:

Створення та просування сайтів

Претенденти на крісло Пинзеника: хто посилить Кабмін Тимошенко?

Україна 13-лют, 2009, 13:589 prov 1 141
Імена претендентів на місце Віктора Пинзеника вже давно відомі. Серед них соратники Прем'єр-міністра найчастіше називають екс-міністра фінансів Ігоря Юшка і екс-голову Національного банку Сергія Тігіпка. Правда, депутат від БЮТ Святослав Олійник вже вніс інтригу у це кадрове питання. "Тігіпко зарекомендував себе як ненадійний партнер, його в уряді не буде!" - заявив він "Делу".


Джерела у фракції Прем'єр-міністра також не виключили, що в Міністерство фінансів може прийти головний радник Юлії Тимошенко Віталій Гайдук. Правда, цей варіант можливий у тому випадку, якщо буде вирішено сумістити дві посади: Віце-прем'єра і Міністра фінансів. Така кадрова схема діяла при уряді Віктора Януковича. Тоді дві ці посади займав Микола Азаров.


Питання ротацій у Кабміні сьогодні розглядатиметься на засіданні політради фракції НУНС і на раді коаліції. Про це повідомив член фракції НУНС Микола Катеринчук. На його думку, насамперед потрібно "посилити економічний блок новим Міністром економіки". "Я вважаю, що ним має стати професор Володимир Лановий", - сказав він, додавши, що Юлія Тимошенко вже зробила В.Лановому пропозицію, але іншого характеру. Прем'єр бачить його першим заступником Міністра економіки. Однак Міністр економіки Богдан Данилишин вже й так має десять заступників, включаючи недавно переведеного з посади голови Держкомрезерву Михайла Поживанова.


Також одним з перших під колесо ротації може потрапити Міністр юстиції Микола Оніщук. "Якби це було квотою БЮТ, то Міністром юстиції став би Андрій Портнов", - допускає "бютівець" С.Олійник. Водночас, поки це крісло залишається за НУНС. Тому чи буде мінятися Міністр юстиції і хто прийде йому на зміну, стане відомо вже сьогодні.


Як і раніше хитким залишається крісло Міністра транспорту. Одне з джерел на правах анонімності повідомило, що на нього претендує заступник Міністра юстиції Євген Корнійчук. "Голова Верховного Суду України (Василь Онопенко - ред.) вирішив працевлаштувати свого зятя", - повідомляє джерело. Сам Євген Корнійчук відмовився коментувати такі чутки.


Нагадаємо, вчора В.Пинзеник подав у Верховну Раду заяву про відставку. За його словами, професійна позиція Міністра фінансів стала заручником політики. Змінити цю ситуацію він не може. Як не може і відмовитися від професійних підходів.


Коментуючи цей крок, директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов попередив: заява про відставку Міністра фінансів може призвести до розколу у БЮТ, оскільки В.Пинзеник очолює одну з партій, що входять у цей блок - "Реформи і порядок".


У свою чергу, Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко стверджує, що відставка В.Пинзеника не вплине на єдність фракції БЮТ.



http://news.liga.net/ukr/news/NU091231.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору