Рівне:

Створення та просування сайтів

Відтепер в Україні штрафуватимуть за паління

Україна і світ 27-жов, 2005, 10:399 prov 1 567
За паління тютюнових виробів у місцях, заборонених законом, порушник може бути оштрафований на суму від 17 до 85 гривень.
Про це сказано в законі “Про заходи попередження і зменшення вживання тютюнових виробів і їхнього шкідливого впливу на здоров»я населення”, що набрав чинності 22 вересня. Повторне порушення закону протягом року передбачає штраф у розмірі від 85 до 119 гривень.
Уповноважені посадові особи органів внутрішніх справ мають право складати і розглядати протоколи про адміністративні правопорушення, за винятком порушень, заподіяних у місцях, заборонених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради.
Згідно з законом, забороняється паління тютюнових виробів на робочих місцях і в громадських місцях, окрім спеціально відведених для цього місць.
Власник чи уповноважені ним особи або орендатори відповідних споруд, окремих приміщень зобов»язані відвести спеціальні місця для паління, обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.
Також власник має розмістити наочну інформацію про розташування таких спеціально відведених для паління місць і про шкоду, яку завдає паління людському організму. Закон також передбачає й інші обмеження щодо місць, призначених для паління тютюнових виробів.
У громадських місцях для тих, хто не палить, відводиться не менш 50% площі цих громадських місць, розташованої так, щоб тютюновий дим не потрапляв на їхню територію (ця частина закону вступає в силу з 1 липня 2006 року).
Відповідно до закону, громадське місце – це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, що доступна або відкрита для населення вільно, за запрошенням або за плату, постійно, періодично або час від часу, у тому числі під»їзди, а також підземні переходи, стадіони.
Також законом забороняється продаж тютюнових виробів, предметів, пов»язаних з їхнім вживанням, особам, яким не виповнилося 18 років.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору