Рівне:

Створення та просування сайтів

ФІЛАРЕТ ОСВЯТИВ ХРАМ В ОСТРОЗІ

Актуально 03-лис, 2005, 12:359 prov 1 478
У неділю, 30 жовтня, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет в Острозі освятив престол церкви Преподобного Федора Острозького, що на території Національного університету “Острозька академія”.
Попри міжконфесійні суперечки в Осторозі, які точаться навколо Свято-Вознесенського храму між прихожанами Української православної церкви Київського та Московського патріархатів, освячення церкви в “Острозькій академії” відбулося без ексцесів.
О дев»ятій годині ранку Філарет у супроводі голови Рівненської обласної державної адміністрації Василя Червонія прибув на територію університету, де його зустріли військові ліцеїсти, а потім привітали студенти та викладачі “Острозької академії”, а також віруючі парафіяни. Пізніше Патріарх послідував до храму, там він провів освячення академічного храму та відправив молебень.
Настоятелем храму Преподобного Федора Острозького стане викладач Національного університету “Острозька академія” Василь Жуковський. Раніше він читав лекції на кафедрі Християнської етики. На священика його висвятив патріарх.
Також у святкуванні, окрім голови РОДА, взяли участь голова Рівненської облради Роман Василишин, начальники управлінь облдержадміністрації, ректор Рівненського державного гуманітарного університету Руслан Постоловський, голова Острозької райдержадміністрації Юрій Чумак, міський голова Острога Тарас Пустовіт та інші.
Марина ДАНИЛЮК,
Острог.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору