Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Актуально 15-гру, 2005, 13:149 prov 987
ДІРЯВИЙ БЮДЖЕТ ЗАЛАТАЄ ДЕРЖАВА?
Рівненщина отримає додаткових 15 мільйонів гривень з Державного бюджету для того, щоб погасити заборгованість із виплати зарплати і розрахуватися за комунальні послуги, здійснити поточні платежі з обласного, районних і міських бюджетів, а також бюджетів сільських рад. Голова обласної ради Роман Василишин прокоментував цей факт неоднозначно: “Або держава, точніше уряд, нарешті почав зважати на дійсний стан справ на місцях, або тому, що продали “Криворіжсталь”. Однак, за словами Романа Василишина, усі, хто справно розраховувався за комунальні послуги і не допустив великих дірок у бюджеті, отримають значно менше, ніж ті, хто добре працював і не набрав необдуманих кредитів.
– У черговий раз усіх просто-напросто зрівняли, – сказав Василишин.
Щодо бюджету наступного року, який, як очікується, буде затверджений на сесії Верховної Ради вже наступного тижня, то, як зауважив голова обласної ради, усі його статті забезпечити не вдасться.
– Якщо держава не може виділити достатніх коштів на виконання делегованих функцій, то нехай сама їх виконує, – таким був висновок Романа Василишина.

РІВНЕНЩИНІ – ОСОБЛИВИЙ СТАТУС
Депутати обласної ради прийняли звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням надати Рівненщині статус “Зони особливого ризику для здоров»я людей”. До такого кроку обласних обранців спонукало те, що наша область розташована в зоні дії двох атомних електростанцій. За це звернення проголосувала більшість депутатів, які взяли участь у роботі сесії.
Крім того, депутати ратували за те, щоб не допустити зниження рівня соціального захисту громадян, які постраждалли внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Втім, збільшення пенсій та компенсацій інвалідам-чорнобильцям у проекті Державного бюджету на 2006 рік поки що не передбачено. Не вирішені також їхні житлові проблеми.
Оксана КОРНІЄНКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору