Рівне:

Створення та просування сайтів

ПЕРЕХОДИМО НА ЕКОНОМНИЙ РЕЖИМ СПОЖИВАННЯ ГАЗУ

Україна і світ 05-січ, 2006, 14:499 prov 1 184
Кабінет Міністрів установив обмеження споживання газу для регіонів на січень. Про це заявив прем»єр-міністр Юрій Єхануров під час селекторної наради з керівниками обласних державних адміністрацій у понеділок, 2 січня. При цьому він послався на розпорядження Кабміну від 31 грудня про встановлення лімітів споживання газу в регіонах на січень 2006 року. Прем»єр-міністр також зажадав від голів обласних державних адміністрацій відзвітуватися про скорочення споживання газу в регіонах.
При цьому наголосив, що це не разова акція, а постійний напрям роботи. Єхануров додав, що обсяг газу, який споживає Україна, удвічі перевищує середньосвітову норму.
Зокрема, за його словами, світова норма передбачає, що на 1 мільйон населення споживається 1 млрд. куб. м газу.
Прем»єр-міністр наголосив на необхідності переходу промисловості і комунального сектора на економніше споживання газу і перебудови устаткування на споживання інших видів паливних ресурсів.
При цьому він зауважив, що населення не повинне відчувати будь-які проблеми із забезпечення газом.
Також Єхануров зазначив, що Україна вчасно розрахувалася і сплатила всі авансові платежі як з Туркменістаном, так і з Росією.
За його словами, туркменський газ надходить в Україну в обсягах, відповідно до досягнутих домовленостей.
Він висловив жаль щодо того, що “Нафтогаз України” і російський “Газпром” не домовилися про умови постачання газу в Україну у 2006 році. При цьому “Газпром”, зажадавши за свій газ надзвичайно високу ціну — 230 доларів за 1 тис. куб. м, вийшов з переговорного процесу.
Україна створила штаб для вирішення можливих проблем через скорочення постачань газу російським газовим монополістом.
Уранці 1 січня “Газпром” знизив постачання газу для України на 120 млн. кубометрів на добу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору