Рівне:

Створення та просування сайтів

ДО КИЄВА ПРИВЕЗУТЬ КОПІЮ ТУРИНСЬКОЇ ПЛАЩАНИЦІ

Україна і світ 26-січ, 2006, 10:219 prov 1 111
З Івано-Франківська до Києва за кілька тижнів привезуть копію Туринської плащаниці, передає УНІАН.
— Копію Туринської плащаниці мали намір 22 січня у День злуки виставити у Софії Київській, однак через протести з боку парафіян УПЦ Московського патріархату та можливі провокації наразі вона залишиться в Івано-Франківську, — повідомив настоятель Івано-Франківського кафедрального собору Святого Воскресіння о. Юрій Новицький.
За його словами, зараз складається новий графік подорожі плащаниці Україною, і ще тиждень-два святиня перебуватиме в Івано-Франківську.
Він нагадав слова глави Української греко-католицької церкви Любомира Гузара, що “Туринська плащаниця – це свята річ”, і він хотів би, аби вона була такою для усієї України і була доступною для всіх. Проте він не хоче,” щоб це стало причиною міжконфесійних непорозумінь. Те, що її хотіли виставити у Софії Київській у День злуки, пахло політикою. Я радий, що вона залишилася в Івано-Франківську і не буде використаною для політичних намірів, адже святі речі треба трактувати свято”.
Благословенну Папою Римським Бенедиктом ХVІ копію Туринської плащаниці привезли в Україну для постійного перебування торік наприкінці листопада.
Це восьма в світі зареєстрована і благословенна Папою Римським і перша після реставрації самої Туринської плащаниці копія.
Для перевезення копії в Україну було утворено українське товариство Туринської плащаниці. До нього належить 18 осіб, серед яких є православні, римо- та греко-католики. Саме це товариство - головний розпорядник української копії Туринської плащаниці, а сама копія є власністю України, а не певної конфесії.
Копію Туринської плащаниці для поклоніння вже виставляли у Львові, а після Івано-Франківська мають перевезти до Києва.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору