Рівне:

Створення та просування сайтів

Кандидатську дисертацію Путіна експерти назвали плагіатом

Україна і світ 30-бер, 2006, 10:309 prov 1 308
Головна частина кандидатської дисертації президента Росії Володимира Путіна — плагіат. Про це у неділю, 26 березня, повідомила американська газета The Washіngton Tіmes з посиланням на дослідників Брукінгського інституту Вашингтона, США.
Експерти заявляють, що 16 з 20 сторінок, якими починається головна частина роботи Путіна, були чи то скопійовані, чи то переписані з мінімальними змінами зі статті «Стратегічне планування і політика» (Strategіc Plannіng and Polіcy) професорів університету Пітсбурга Вільяма Кінга (Wіllіam Kіng) і Девіда Кліланда (Davіd Cleland).
У дослідженні, проведеному в Брукінгському університеті, сказано, що кандидатська дисертація глави Кремля на тему «Стратегічне планування відтворення мінерально-сировинної бази регіону в умовах формування ринкових відносин» у значній своїй частині — переклад роботи Кінга та Кліланда, опублікованої ще в 1978 році.
The Washіngton Tіmes також зазначає, що шість діаграм і графіків з роботи Путіна майже повністю збігаються з американськими.
Кліффорд Гедді, вчений з Брукінгського інституту, зазначив: «Для мене немає сумніву, що це плагіат».
Американські дослідники при цьому не знайшли посилання на статтю Кінга і Кліланда у списку літератури, що використовувалася при підготовці наукової праці президента Росії.
Відповідно до офіційної біографії, Володимир Путін став кандидатом економічних наук, захистивши дисертацію в Гірському інституті Санкт-Петербурга в 1997 році.
Оглядачі зазначають, що в США обвинувачення в плагіаті може поховати кар’єру будь-якого політика. Для Росії ж, що посідає друге після Китаю місце за обсягом піратської продукції, це обвинувачення не є чимось істотним.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору