Рівне:

Створення та просування сайтів

Скасовано недоторканність депутатів місцевих рад

Україна і світ 13-кві, 2006, 12:109 prov 1 259
У понеділок, 10 квітня, Президент Віктор Ющенко схвалив прийнятий Верховною Радою закон про позбавлення недоторканності депутатів місцевих рад, передають Українські новини.
Минулого тижня 296 депутатів проголосували за внесення змін до закону “Про статус депутатів місцевих рад”.
Прийнятим законом передбачається виключити п. 7 ст. 30 із Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, що дозволяє порушувати кримінальну справу проти депутата місцевої ради тільки після рішення відповідної ради.
Водночас у ст. 31 закону встановлюється спеціальний порядок притягнення до відповідальності депутатів. Зокрема, кримінальну справу проти депутата місцевої ради може порушити Генеральний прокурор, заступник Генпрокурора, прокурор АР Крим, прокурор області, прокурори міст Києва і Севастополя. При цьому не пізніше, ніж на наступний робочий день, про це рішення мають повідомити відповідну раду.
Також закон передбачає, що рішення про взяття депутата під варту або під домашній арешт може прийматися винятково на підставі рішення суду.
Президент України Віктор Ющенко неодноразово заявляв, що не підтримує ідею депутатської недоторканності. 5 жовтня 2005 року він підписав закон про внесення змін до Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, а 7 жовтня вніс до Конституційного суду України подання з проханням розглянути конституційність цього закону.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору