Рівне:

Створення та просування сайтів

Лікування маточним молочком

Здоровя 13-кві, 2006, 12:279 prov 12 642
Маточне молочко — продукт виділення слинних залоз бджіл, ним вони годують маточники личинок. У ньому, крім води та білків, багато вуглеводів, жирів, мінеральних солей, амінокислот, вітамінів. Воно має жовтувато-білий колір, кислуватий смак і особливий запах.
Його застосовують для лікування серцево-судинної системи. Воно поліпшує діяльність серцевих м’язів і венозних судин, зменшує приступ грудної жаби, поліпшує тонус серця. Використовують маточне молочко і при лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту, туберкульозі, артритах. При гіпертонії має здатність понижувати тиск, а при гіпотонії — підвищувати. Також має сечогінну дію, споживають його також проти ожиріння та при виснаженні. Стимулює покращення білкового складу крові, гемоглобіну. Має здатність регулювати функції ендокринних залоз, лікує атеросклероз.
В маточковому молоці також присутній вітамін Е, який підсилює та стимулює діяльність чоловічих статевих залоз навіть у старечому віці. Застосовують маточне молочко як профілактичний засіб проти простудних та грипозних захворювань. Проте вживання його протипоказане при хворобі Аддісона ( захворювання наднирників), гострих інфекційних хворобах.
Маточне молочко відбирають з маточників перед його запечатуванням. Переважно у травні-червні під час роїння і не пізніше середини липня. Споживають невеликими дозами ( по 1 маточнику на день) від 100-200 мг впродовж 10-12 днів. В одному маточнику, як правило, 160-180 мг молочка. Так що за цей період кількість спожитого молочка буде становити в середньому 2 г. Курс можна повторювати. Краще молочко всмоктується під язиком. Лікувальні препарати, виготовлені з маточного молочка, поступаються натуральному, взятому з вулика.
Леонід ШИШКОВ,
спеціаліст з бджільництва,
смт.Степань, Сарненський р-н.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору