Рівне:

Створення та просування сайтів

Нічия із фаворитом

Спорт 26-бер, 2009, 17:599 prov 1 262
Продовжує боротьбу за нагороди у чемпіонаті України з баскетболу у першій лізі БК ”Сузір’я-НУВГП”. На вихідних підопічні Валерія Жартуна приймали харківський колектив ”ХАІ-Прогрес” й розійшлися з одним із фаворитів змагань внічию. Першого ігрового дня господарки поступилися — 77:98 (13:25, 17:23, 24:28, 13:22), а наступного змогли святкувати перемогу — 82:81 (30:20, 16:23, 17:16, 19:22).
На другому етапі слабких суперників немає. Проте саме харківська команда, разом із київською ”СДЮШОР-3-КНЕУ”, за своїми можливостями виокремлюється на фоні решти учасників. У суботу харків’янки продемонстрували свою силу на майданчику спортивного залу НУВГП. З перших хвилин вони повели у рахунку — 12:2. Підопічні Валерія Жартуна намагалися переломити хід матчу. Двічі вони зрівнювали рахунок (37:37 у другій чверті та 54:54 у третій). На жаль, розвинути свій успіх не змогли. Як підсумок – поразка 77:98. У складі БК ”Сузір’я-НУВГП” відзначилися: Олена Бондар — 19 очок, Вікторія Климюк — 15, Ганна Єремейчук — 14, Людмила Сова — 13, Оксана Гомон — 11, Жанна Зінь — 5.
У неділю господарки зуміли взяти реванш. Щоправда, він вийшов не такий упевнений. У першій чверті рівнянки завдали удару суперницям — 30:20. ”ХАІ-Прогрес” витримав його й зумів наздогнати БК ”Сузір’я-НУВГП”. Друга половина пішла очко в очко. Доля зустрічі визначилася в останні секунди. За рахунку 82:80 на користь рівнянок гості двічі здобували право на виконання штрафних кидків. На радість численних глядачів, три з них були хибними. Фінальний свисток зафіксував перемогу БК ”Сузір’я-НУВГП” — 82:81. Можливо, цей виграш вплине на розподіл призових місць наприкінці чемпіонату. У перемогу свій внесок зробили: Ганна Єремейчук — 29 очок, Вікторія Климюк — 27, Людмила Сова — 12, Олена Бондар — 9, Оксана Гомон — 5.
Валерій Жартун, головний тренер БК ”Сузір’я-НУВГП”:
— Звичайно, я задоволений сьогоднішнім результатом. Проте повністю незадоволений грою команди як першого ігрового дня, так і другого. Сьогодні нам пощастило — харків’янки дуже багато ”мазали”. Ми ж зуміли максимально витиснути з цього. Дівчата упродовж двох матчів робили одні й ті ж помилки. Нам ще необхідно багато працювати, аби на рівних грати з такими командами, як Харків. В основному дівчата не готові психологічно. Через перебір фолів виходили гравці з лави запасних, але вони поки не готові до таких матчів. Попри це намагатимемося потрапити у трійку. Що зробити буде украй складно.
У турнірній таблиці двовладдя — по 14 очок набрали команди БК ”Сузір’я-НУВГП” та ”СДЮШОР-3-КНЕУ”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору