Рівне:

Створення та просування сайтів

Візове питання залишається відкритим, проте...

Актуально 11-травня, 2006, 15:139 prov 1 027
Все частіше в засобах масової інформації порушується питання спрощення візового режиму. В інтернеті є навіть інформація, що й нібито вже той режим спрощено для окремих катергорії українських громадян. Тобто для студентів, художників, журналістів, бізнесменів та автоперевізників. Мало того, вони отримуватимуть багаторазові візи до країн “шенгенської угоди” терміном на 5 років. Про це повідомив міністр закордонних справ Борис Тарасюк після чергових переговорів між Україною та ЄС. А як воно насправді є, я вирішила дізнатися, зателефонувавши у консульський відділ посольства Федеративної Республіки Німеччини у Києві.
Найбільш мене зацікавила інформація про спрощення візового режиму для зазначених категорій громадян. Але мені відповіли, що ніякого спрощення немає. Проте є альтернатива з промиванням мізків перед вікном у посольстві Німеччини з купою запитань, зрештою, результат такого “взування” часто закінчується відмовою прийняти іноземця до країни.
І все ж, щоб потрапити до країн “шенгенської зони”, потрібно мати запрошення з Німеччини, тобто організації, куди ви їдете.
Але це ще не все. Із оригіналом запрошення ви йдете в посольство, там отримуєте талон на співбесіду. Але вона відбувається не в посольстві, а на вулиці. Мене також попередили, що зараз там величезні черги.
Якщо ви дочекаєтесь і вам скажуть заповітне «так», то отримаєте візу через 1-2 дні.
Термін відкриття візи залежить від мети поїздки, максимум — на 3 місяці. Але треба врахувати, що особа чи установа, яка запрошує іноземця, має сама вказати термін перебування гостя та території держави. І де тут тобі полегшення візового режиму терміном на 5 років?
Не потрібно бути особливо спостережливим, щоб не помітити процесу відтягування цієї справи. А наша українська влада відмінила візовий режим. Нехай їздять, сказав Президент України Віктор Ющенко, буде поповнюватися державна скарбниця, бо ж туристи, як-не-як залишають гроші.
Україна зробила все, проте отримала знову обіцянки. Виходу назад немає, візовий режим зараз відміняти пізно, а ЄС тягне спрощення як гуму. Прикро,але Україна залишається серед небагатьох держав, які заглядають у рот, в який, можливо, Євросоюз щось колись покладе.
Аліна БУДАФЕНКО,
Берлін.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору