Рівне:

Створення та просування сайтів

На Західній Україні розікрали 19 млн. грн.

Україна і світ 02-кві, 2009, 09:279 prov 845
Правоохоронці порушили 76 кримінальних справ щодо нецільового використання бюджетних грошей, виділених для ліквідації наслідків повені у західній Україні, яка відбулася в липні минулого року. Про це повідомили в Департаменті зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України.
За попередніми оцінками, загальна сума збитків становить понад 19 млн. грн.
Зокрема, в Івано-Франківській області викриті службові особи однієї з міськрад та райдержадміністрації, які склали фіктивні акти постраждалих від повені, завдяки чому необґрунтовано отримали 720 тис. грн. з резервного фонду. Щодо них порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 КК.
Подібні списки на відшкодування збитків склали службові особи однієї з сільрад Івано-Франківської області. Їм вдалося отримати 500 тис. грн. і кримінальну справу за ознаками злочину, передбачену ч. 2 ст. 364 КК.
У Тернопільській області викрито посадовців однієї з сільських рад, які оформили та подали на відшкодування фіктивний дефектний акт дільничної лікарні. Вони отримали 2,2 млн. грн. з бюджету.
В тій же області службові особи сільської ради одного з сіл внесли свідомо неправдиві дані в господарську книгу, і отримали понад 360 тис. грн. компенсації на ліквідацію наслідків стихії.
Їхні дії спричинили порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 364 КК України.
Службові особи Чернівецького регіонального управління водного господарства використали не за цільовим призначенням 545,1 тис. грн., виділених на експлуатацію споруд, які захищають населені пункти і території від підтоплення. Прокуратура звинувачує їх у порушенні ч. 2 ст. 210 КК України.
У Львівській області службові особи однієї з міськрад склали акти обстеження середньої загальноосвітньої школи та дитячого навчального закладу, в яких зазначили, що дахи споруд пошкоджені стихією, в результаті чого незаконно отримали 136,6 тис. грн. бюджетних коштів (ч. 1 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України), — передає “Кореспондент”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору