Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині піротехніки МНС знешкодили 82 боєприпаси часів Другої Світової війни

Останні новини 03-кві, 2009, 12:369 prov 983
31 березня поблизу села Михайлівка Радивилівського району Рівненської області місцевим жителем під час відпочинку у лісовому масиві було виявлено 15 артилерійських снарядів калібром 85 мм часів Другої Світової війни., що були вимиті з ґрунту потоком дощової води. Знахідки відразу було взято під охорону співробітниками міліції та подана заявка на знешкодження до обласного ГУ МНС.
1 квітня рівненські піротехніки МНС, що прибули на місце виклику, в ході додаткового обстеження території виявили ще 67 боєприпасів різного калібру, як радянського так і німецького виробництва, а саме 59 артснарядів калібром 76 мм, 6 снарядів калібром 45 мм та по одному артилерійському снаряду 100 і 120 мм. Того ж дня частина смертельно небезпечних „пам’яток” війни була успішно знешкоджена. 2 квітня роботи по знешкодженню всіх знайдених боєприпасів продовжилися. Слід зазначити, що громадянин який виявив вибухонебезпечні предмети виконав всі необхідні правила, завдяки чому вдалося запобігти непоправному.
Давні знахідки представляли серйозну небезпеку для населеного пункту с. Михайлівка, що розташовується не подалік місця виявлення, адже радіус ураження боєприпасів становив від 200 метрів до одного кілометра. Також на смертельну небезпеку наражалися і любителі весняного відпочинку у лісовому масиві. Проте на щастя усі виявлені боєприпаси були успішно знешкоджені.
Дмитро Мельник,
інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору