Рівне:

Створення та просування сайтів

Головою Рівненської "Просвіти" обрали Світлану Ніколіну

Останні новини 07-кві, 2009, 10:409 prov 1 089
4 квітня, в суботу, в приміщенні Народного дому відбулася VII звітно-виборна конференція Рівненського обласного з’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.
Зокрема, був обраний 171 делегат з усіх районів і міст області. Делегати також підтримали протокол зборів засновників обласної „Просвіти” і ще 18 чоловік стали делегатами конференції.
На посаду голови обласного осередку «Просвіти» було висунуто кілька кандидатур, а саме Євгена Шморгуна, Івана Куряніка, Івана Кузьмука, Тетяну Редюк, Світлану Ніколіну, Мирославу Косарєву, Лідію Кузьмюк, Сергія Степанишина. Проте через самовідвід багатьох кандидатів залишилось всього дві кандидатури: Світлана Ніколіна та Мирослава Косарєва. Зокрема, на користь Світлани Ніколіної закликали голосувати Є. Шморгун, В. Червоній, І. Курянік, Т. Редюк та інші достойники.
В результаті таємного голосування, з перевагою в 22 голоси, головою було обрано керівника Здолбунівської районної організації УНП, одну із засновниць Здолбунівської «Просвіти» пані Світлану Ніколіну (екс-голову Здолбунівської РДА в 2005-2007 рр.).
Було обрано делегатів на Всеукраїнську конференцію „Просвіти”, членів правління організації та прийнято кілька резолюцій до органів державної влади та керівників міста і області:
- звернення до прокуратури Рівненської області „Про порушення кримінальної справи за фактом масових розстрілів українських громадян в колишніх обласних в'язницях НКВД №1 в м.Рівне; №2 м.Дубно і №3 м. Острога; ексгумацію та перепоховання їх останків”;
- звернення до голови ОДА Віктора Матчука щодо неприпустимого перебування на посаді заступника голови ОДА Олега Торкунова, людини неукраїнського походження, яка в побуті і в сім'ї послуговується неукраїнською мовою і є атеїстом;
- звернення міському голові м. Рівного Володимиру Хомку, депутатам Рівнеради, Депутатам Рівненської обласної ради щодо вшанування Першого Командира УПА, засновника Української Повстанчої Армії, нашого земляка Тараса Бульби-Боровця та виділення коштів на будівництво пам’ятника славному повстанцю і реконструкцію бульвару Директорії навколо майбутнього пам’ятника;
- звернення міському голові м.Рівного Володимиру Хомку, депутатам Рівнеради щодо відновлення святкування Дня міста Рівного на Покрову Пресвятої Богородиці – 14 жовтня.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору