Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненський КВУ видав книгу про порядок звернення до судів

Останні новини 10-кві, 2009, 09:459 prov 949
Рівненська обласна громадська організація „Комітет виборців України” з метою поліпшення обізнаності та розуміння громадянами вітчизняної судової системи видала брошуру „Суди України: структура та порядок звернення”.
У книзі подається загальна характеристика українського судочинства, міститься інформація про структуру та принципи побудови вітчизняної судової системи, роз’яснюються положення щодо порядку звернення до судів відповідно до норм Цивільного процесуального кодексу України, особливостей звернення до судів і розгляду справ за нормами Кодексу адміністративного судочинства, прав осіб тощо. Для більш зручного оволодіння цими юридичними знаннями матеріал у брошурі викладений у формі питань та відповідей та схем.
Видання розраховане на представників сільських рад, вчителів права місцевих шкіл, громадян, які звертаються до судів для вирішення власних питань та спорів, широке коло інших читачів, яким є цікавою тема порядку розгляду справ у судах та прав осіб у судовому процесі.
Крім відповідей на запитання, що цікавлять, у книзі можна знайти зразки документів і контактну інформацію судів Рівненщини та України, посилання на корисні Інтернет-ресурси. Читач також має можливість дізнатись про літературу, яку варто прочитати, щоб поглибити свої знання про вітчизняне судочинство.
„Як свідчить практика звернень громадян до центрів права нашої організації, нині судова гілка влади для значної частини людей, особливо в сільській місцевості, є складною та незрозумілою, – говорить юрист Рівненського Комітету виборців, один із співавторів брошури Микола Глотов. – Люди хочуть відстоювати свої права та інтереси в судах, однак відсутність у них відповідних кваліфікованих знань не дозволяє їм робити це ефективно. Тому, саме з метою підвищення правової обізнаності жителів Рівненщини, в першу чергу для соціально незахищених категорій громадян та мешканців сільської місцевості, і була видана ця брошура.”
„Книга буде безкоштовно розповсюджуватися в центрах права нашої організації, а також в бібліотеках Рівненщини, – запевняє голова правління РОГО КВУ Олексій Горецький. – Крім того, брошуру отримають учасники тренінгів „Суди України: практичні аспекти реалізації громадянами прав у судах”, які незабаром розпочнуть проводити фахівці організації в кожному з 16 районів Рівненської області.”
Брошура „Суди України: структура та порядок звернення” видана в рамках проекту „Покращення обізнаності громадян про судову систему”, що реалізується за Проектом „Україна: верховенство права” за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), — повідомили з інформаційного відділу РОГО КВУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору