Рівне:

Створення та просування сайтів

Народний артист України Георгій Морозюк розмовляє з… гадюками

Суспільство 22-чер, 2006, 15:529 prov 1 692
А ще пан Георгій дуже любить збирати гриби у лісі поблизу Костополя. І найцікавіше, знаходить спільну мову не лише з рослинами, деревами, а й гадюками та вужами. Переконаний у тому, що це слизьке страхіття розуміє людську мову і здатне реагувати на кожне слово.
Після закінчення школи Георгій, як і всі юнаки, служив у Збройних силах і збирався бути розвідником. А став... народним артистом України. До речі, мало хто з рівненських акторів удостоєний цього звання.
— Звання — це вигадка радянської системи, — говорить Георгій Морозюк.
І все ж є речі, які неможливо вигадати. Дуже часто артистів театру або кіно називають іменами персонажів, чиї ролі їм випало грати. Георгій Морозюк, наприклад, у Дрогобичі, де працював раніше, був Юзьом. Тому що зіграв свого часу роль Юзя у кінофільмі “Високий перевал” замість усім відомого Богдана Бенюка, який з невідомих причин не приїхав на зйомки.
“Чорна рада”, “Богдан Хмельницький”, “Братовбивча війна” — далеко не повний перелік фільмів, у яких він знімався.
Пан Георгій епізодичними ролями не захоплюється й на кухні. Тож його дружина Емілія (також актриса драмтеатру) з грибами особливої мороки не має. А коли подружжя Морозюків повертається додому пізно ввечері після вистави, незважаючи на втому, актор готує вечерю разом з дружиною. Тому що звик підтримувати усіх, хто поруч, з дитинства.
Адже народився шостим у багатодітній сім’ї. Тата втратив у 13 років. А мама жодного разу не побачила свого сина на сцені, але ніколи не дорікнула йому за неправильний вибір професії.
Свою єдину доньку Георгій Морозюк не пустив на театральні хліби. Вона — вчителька молодших класів. Хоча в дитинстві “скуштувала” цієї творчості. До сьомого класу грала дитячі епізодичні ролі. Внучок Юрко захоплюється танцями. Звичайна, здавалося б, родина. Та чи переконаєш у цьому поціновувачів акторського мистецтва Георгія Морозюка, які вкотре впізнають його на сцені і від душі сміються, звичайно ж, зі Стецька чи Попандопула?
Наталія Левчун,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору