Рівне:

Створення та просування сайтів

Вчителька спокусила учня

Таке життя 22-чер, 2006, 15:559 prov 3 934
Такі історії кохання завжди сприймалися як щось незвичайне, неприпустиме для батьків, вчителів, та й для самих учасників. Йому всього 16 років, їй — вже 25. “Жах! Вона зіпсує життя цьому хлопчині”, — в один голос стверджували всі навколо...
Сашко ріс у забезпеченій сім’ї у Рівному. Коли йому було п’ять років, помер батько. Мати заміж удруге так і не вийшла, тож всю свою нерозтрачену любов і ніжність спрямувала на сина. Не можна сказати, щоб він, підрісши, повсякчас ділився з матір’ю своїми клопотами та радощами, але вони завжди розуміли одне одного. Всі родичі теж обожнювали хлопця. Хороший, скромний, відвертий, Сашко ніколи не завдавав жодних клопотів.
Вчився у звичайній рівненській школі, відмінником не був, але й “задніх не пас”. У восьмому класі почав зустрічатися з однокласницею Юлею, з якою сидів за однією партою. Мати про це знала і була задоволена, тому що дівчинка подобалася їй. Вона розуміла, що син дорослішає. Жодних проблем ніщо не віщувало. Аж поки Сашкові не минуло шістнадцять.
Саме тоді в школу прийшла Галина — нова вчителька хімії. Симпатична, струнка, вона сподобалася хлопцеві з першого погляду. Тим паче, що на своїх уроках Галина любила говорити на різні теми, що було значно цікавіше, ніж слухати про кислоти, луги та основи. Уроки хімії почали подобатися майже всім учням, особливо хлопцям.
– Я не знаю, що зі мною діється, — зізнався Сашко найближчому другові. — У снах я бачу тільки Галю. Юля якось непомітно відійшла на задній план.
Сказати про це Галині він не наважувався навіть в уяві, не кажучи вже про якісь конкретні дії. Якими ж були його здивування й хвилювання, коли на одному уроці вчителька потай сказала:
– Ти, Олександре, трохи кульгаєш з хімії. Тобі потрібні додаткові уроки. Можеш сьогодні до мене прийти, – і дала йому номер домашнього телефона й адресу.
Юля відразу щось запідозрила, але Сашко віджартувався, і того ж таки вечора хлопець пішов до вчительки. Опівночі стривожена мати почала його шукати, бо за неписаним сімейним правилом пізніше десятої вечора, та ще й без попередження, він до цього дня не приходив ніколи. Коли ж нарешті з’явився, за всієї відвертості їхніх стосунків, вона не змогла дізнатися, де син був.
Наступного дня на уроці хімії Юля почала пошепки розмовляти з Сашком. І тут на весь клас пролунало запитання Галини:
– Сашко, відколи ти мені почав зраджувати?
Всі були вражені. А згодом у Юлі значно погіршилися оцінки з хімії. З п’ятірок вона “з’їхала” на трійки. Ні, її знання не погіршилися, але змінилося ставлення до неї вчительки.
Юля про все здогадалася, спробувала викликати Сашка на відверту розмову, але він вперто мовчав, тому у відчаї розповіла про свої здогадки матері хлопця. Та була шокована, ніяк не могла повірити в таке. Але, поміркувавши, погодилася, що син останнім часом справді дуже змінився: почав палити, пізно повертатися додому, замкнувся в собі. Мати вирішила поговорити з молодою вчителькою. А після розмови з нею дійшла такого висновку: “Ця Галя спокушає неповнолітніх! Вона, напевне, не одного хлопця звела, а тепер добралася і до мого сина”. Мама дуже хвилювалася. Відтак пішла до школи, розповіла про все директору.
Галина мала великі неприємності, про які говорила вся школа. Юля перейшла в іншу школу, а згодом Сашкова мати і його документи забрала. Роман між учителькою та учнем закінчився. Сашко намагався зустрітися з Галиною і після скандалу, та вона відмовилася навідріз. Мати намагалася довести сину, що для Галини він був всього лише іграшкою. Але він не повірив. Тепер Сашко навчається у вищому навчальному закладі. Він продовжує зустрічатися з Юлею, але свою вчительку хімії так і не забув. А ще відтоді він зовсім по-іншому дивиться на жінок, старших за віком. У них він бачить своє перше поламане кохання, свою першу вчительку щойно початої книги чоловічого життя.
Людмила СВІТЛИЧНА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору