Рівне:

Створення та просування сайтів

На ремонт доріг та будівництво цьогоріч виділили понад 122 млн. грн.

Газета СВ 22-травня, 2009, 09:089 prov 1 375
Відбулося засідання президії Рівненської обласної ради, на якому її члени погодили переліки автомобільних доріг місцевого значення, які будуватимуть, реконструюватимуть або ремонтуватимуть у поточному році. Також члени президії прийняли рішення про розподіл коштів, які надходять з місцевого та державного бюджету, на ремонти доріг місцевого значення та їх експлуатаційне утримання на 2009 рік.
План витрат на будівництво, ремонти та утримання автодоріг місцевого значення 2009 року за кошти державного бюджету у Службі автомобільних доріг обмежується цьогоріч до 122007,1 тис. грн. З них на будівництво доріг передбачено 17614,7 тис. грн., капітальний ремонт - 67767,9 тис. грн., поточний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг - 36 624,5 тис. грн. Ці переліки автодоріг погоджено з райдержадміністраціями, районними радами та облдержадміністрацією.
Зі спеціального фонду обласного бюджету 2009 року на будівництво, ремонти та утримання автодоріг місцевого значення передбачається виділити 21 474,3 тис. грн. Принцип розподілу цих коштів спирався на пропорційність від загальної протяжності дорожньої мережі, однак у членів президії виникли заперечення щодо розподілу коштів саме між населеними пунктами у районах та містах. Наприклад, керівництво Здолбунівського району пропонує всі кошти, які виділяють на район, - 1 842,5 тис. грн. - спрямувати на поточний ремонт вулиць смт Мізоч. Натомість депутати обласної ради звертають увагу на вкрай незадовільний стан доріг в інших населених пунктах району, причому цю проблему неодноразово порушували у депутатських запитах. Відтак президія обласної ради доручила ОДА довивчити питання розподілу коштів у Здолбунівському районі.
Також депутатів турбує проблема використання коштів, які надходять до місцевих бюджетів від сплати штрафів (значно збільшених за останні місяці) за порушення правил дорожнього руху. За словами голови постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Олега Хомича, кошти від сплати штрафів потрапляють не в обласний, а в місцеві бюджети, відтак було б доречно спрямовувати їх на облаштування безпечного руху.
З ініціативи депутата обласної ради Василя Червонія президія також доручила облдержадміністрації вивчити питання належності дороги у районі автовокзалу у Рівному, де його власники встановили шлагбаум і вимагають за в’їзд гроші. На переконання членів президії, такі дії є незаконними, — повідомила прес-служба облради.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору