Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 06-лип, 2006, 10:049 prov 1 001
За другу дитину платитимуть 15 тисяч гривень
Із 2008 року при народженні другої дитини виплачуватимуть 15 тисяч гривень. Якщо ж з’явиться третій малюк, то сім’я зможе розраховувати на 25 тисяч.
Утім, фахівці кажуть, що допомога навіть у вісім з половиною тисяч для нашої держави поки що є проблемою. Вже зараз регулярність її виплати під загрозою зриву. Фонд соціального страхування допомагає матерям за рахунок інших соціальних виплат. У Франції та Швейцарії за першу і другу дитину платять тисячу доларів, в Ізраїлі — 320, а у Канаді — 250.
В Києві з’являться камери спостереження
В будинках і на вулицях столиці з’являться камери зовнішнього спостереження. Ініціатори програми переконані, що таким чином міліціонерам стане легше розкривати крадіжки і вбивства, запобігати терактам і ліквідовувати комунальні аварії.
Цього року ставити камери почнуть у Шевченківському районі і витратять на них 65 млн. грн., повідомляє “НТН”.
За словами директора фірми-розробника програми “Безпека киян” В’ячеслава Рогачова, розпочнуть з держадміністрації, доріг, вулиць, площ, а потім поступово перейдуть до під”їздів.
Як уже повідомлялося, схожі заходи здійснюються у Харкові, де теж задекларували прагнення обладнати центральні вулиці міста камерами зовнішнього спостереження.
зростають ціни на газ
З 1 липня ціни на природний газ для населення, відповідно до постанови Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ), підвищуються на 85% у порівнянні з діючими.
Таким чином, ціни підвищуються до 407 грн. за 1 тис. куб. м для абонентів, у яких встановлено лічильники, і до 444 грн. за 1 тис. куб. м - для абонентів, які не мають лічильників.
Таке підвищення ціни, за розрахунками НАК “Нафтогаз України”, призведе до збільшення щомісячних витрат пересічної української родини для оплати спожитого газу:
— на 5,39 грн. при користуванні газовою плитою і за наявності централізованого гарячого водопостачання;
— на 10,06 грн. при користуванні газовою плитою і за відсутності централізованого гарячого водопостачання;
— на 12,97 грн. при користуванні газовою плитою і водонагрівачем;
— на 55,34 грн. при користуванні газовою плитою і системою індивідуального опалення і наявності в абонента лічильника;
— на 78,24 грн. при користуванні газовою плитою і системою індивідуального опалення і відсутності в абонента лічильника.
Трагедія в метро
У понеділок, 3 липня, в метрополітені іспанського міста Валенсія з рейок зійшов потяг. Унаслідок аварії загинуло понад тридцять осіб.
За даними місцевої влади й іспанського телебачення, два вагони підземки викинуло за межі рейок, і вони перевернулись, коли потяг відходив від станції метро “Хесус”.
Про кількість поранених у результаті інциденту поки що не повідомлялося. Але більше 150 осіб були негайно евакуйовані зі станції.
Причини катастрофи з’ясовуються, однак поліцейські говорять, що версія теракту виключена. Як пізніше розповідали, найбільш імовірною причиною катастрофи поки вважається обвалення однієї зі стін тунелю.
Цілком ймовірно, через цей обвал один з вагонів зійшов з рейок і перевернув сусідній.
Також висувається версія про несправність одного з коліс вагону в результаті перевищення швидкості, допущеної машиністом.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору