Рівне:

Створення та просування сайтів

ЩЕ ОДИН ШАНС СТАТИ СТУДЕНТОМ

Актуально 06-лип, 2006, 10:069 prov 1 127
Цьогоріч випускники шкіл Рівного та Сарненського району були залучені до експерименту. Вони проходили зовнішнє тестування, за результатами якого тепер мають шанс стати студентами одного із вищих навчальних закладів.
Як розповіла заступник начальника управління освіти і науки ОДА Галина Майборська, за результатами тестування, Рівненщина на фоні всієї держави вигдядає досить гідно. Адже 68 відсотків випускників продемонстрували достатній і високий рівень знань. Тестування проводилося з трьох предметів: рідної мови, історії та математики. Виявилося, що найкраще наша молодь володіє знаннями з історії, а найскладніше їй даються математичні задачі.
Така методика, вважає пані Майборська, може знизити рівень корупції під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів. Тому що перевірка робіт, до речі, попередньо закодованих, проводилася не на Рівненщині і не рівненськими вчителями, а у львівському регіональному центрі. Доля робіт вчорашніх школярів, переконаний ректор Рівненського державного гуманітарного університету Руслан Постоловський, залежить також від чесності працівників регіональних центрів.
Окрім того, пан Постоловський зазначив, що його навчальний заклад уже четвертий рік поспіль бере участь у цьому експерименті і без проблем зараховує результати зовнішнього тестування як вступні іспити, що значно полегшує процес прийому студентів. Щоправда, таких вступників щорічно не більше десяти. Також Руслан Постоловський не гарантує, що кожен, хто подасть у приймальну комісію сертифікат про проходження тестування, стане студентом РДГУ. Адже, як і раніше, існує конкурс, і тому зараховуватимуться до студентських лав ті вступники, які отримали високі бали під час тестування. Втім, зазначив ректор Рівненського державного гуманітарного університету, на сьогодні ще жоден абітурієнт не подав до цього ВНЗу сертифікату про проходження тестування…
Ще один нюанс. Скористатися результатами зовнішнього тестування можна лише при вступі до ВНЗів, які підпорядковуються Міністерству освіти та науки України. У низці навчальних закладів, зокрема у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, Києво-Могилянській академії, Київському “політесі”, а також в Острозькій академії результати тестування не братимуться до уваги. Адже ці ВНЗ підпорядковані безпосередньо Кабінету Міністрів.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору