Рівне:

Створення та просування сайтів

Опалювальний сезон буде надзвичайно важким

Актуально 06-лип, 2006, 10:089 prov 1 253
З початком цьогорічного опалювального сезону в Рівному можуть виникнути великі проблеми. Такий невтішний прогноз висловила директор КП «Теплотранссерсвіс» Тетяна Казачек.
Незважаючи на це, за словами Тетяни Казачек, КП «Теплотранссервіс» проводить підготовку до опалювального сезону і технічно підприємство буде готове до пуску тепла. Втім, як зауважила директор КП «Теплотранссервіс», станом на 3 липня ще не надійшло жодного акту про готовність внутрішньобудинкових мереж міста до прийому тепла.
— Минулого року наше підприємство ремонтувало внутрішньобудинкові системи, хоча за це нам ніхто не заплатив жодної копійки. На сьогодні ж не маємо ніякої інформації про те, що хоча б у одному будинку здійснена промивка внутрішньобудинкових систем. Яким чином буде готуватися житловий фонд до опалювального сезону протягом цих трьох місяців — невідомо, — сказала Тетяна Казачек.
Втім, вона запевнила, що акти готовності до опалювального сезону не підпишуть до тих пір, поки будинки не будуть справді готові до опалювального сезону. На сьогодні, за словами Тетяни Казачек, гостро стоїть питання подачі гарячої води в лікарняні заклади. Для пологового будинку, щоб забезпечити цей заклад гарячою водою, КП «Комуненергія» змушене купувати промисловий газ, значно дорожчий, ніж комунальний.
Як повідомила Тетяна Казачек, цього року платоспроможність населення за послуги КП «Теплотранссервіс» значно зросла. Населення з початку року сплатило 90 % за спожиті послуги.
— Таких високих показників проплати я не пам’ятаю, однак на сьогодні за спожитий природний газ КП «Теплотранссервіс» розрахувалось на 78 %, але використовувати газ ми зможемо за умови стовідсоткової проплати. Тож нам ще потрібно надолужити 2 мільйони за літній період. Тому подорожчання наших послуг – це питання часу. Протягом року газ подорожчав більше, ніж утричі, електроенергія — у півтора раза, зарплата в1,1 раза, паливно-мастильні матеріали у два з половиною рази. Якщо раніше ми ще якось мирилися з цим, то на сьогодні підприємство не має жодних ресурсів. Ми зважились на вимушений крок: усіх працівників підприємства попросили піти у відпустку на два тижні без збереження зарплати, — повідомила директор КП «Теплотрансcервіс».
Наталя ЛЕВЧУН,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору