Рівне:

Створення та просування сайтів

ХЛІБ БУДЕ. А ДО ХЛІБА?

Актуально 17-сер, 2006, 12:409 prov 1 020
Жнивна пора, яка ще й досі не дає спочити українським хліборобам, змушує чухати потилиці і рівненських владних мужів. Вони все підраховують, скільки наші краяни можуть з’їсти за рік хліба, скільки його виростили у своїх господарствах, а скільки доведеться докупити.
Якщо покластися на підрахунки, то в нинішньому році аграрії області можуть зібрати 315 тисяч тонн зерна. І це достатньо для того, аби забезпечити потреби краян у споживанні хліба та хлібобулочних виробів і крупів. Адже потреба Рівненщини в продовольчому зерні на 2006-2007 маркетинговий рік становить 136 тисяч тонн, у тому числі для сільського населення – 72 тисячі. І враховуючи те, що сільське населення власними потугами забезпечує себе зазначеними видами продовольчих товарів, то потреба регіону у закупівлі зерна становить 64 тисячі тонн.
Відповідно до затвердженої Рівненською облрадою програми про забезпечення області продовольчим зерном на 2006-2007 маркетинговий рік, закуповуватимуть зерно борошномельні підприємства. Які саме – це на конкурсній основі визначатиме Головне управління агропромислового розвитку РОДА.
Оскільки, як і кожного року, існує небезпека вивезення зернових за межі області, а відповідно, їх дефіциту, обласна влада ініціює створення тримісячного запасу продовольчого зерна. А на таке накопичення доведеться витратити чималу суму – близько семи мільйонів гривень. І без кредитів тут не обійтися. Тому за рахунок коштів обласного бюджету планується частково компенсовувати сплату кредитних ставок.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору