Рівне:

Створення та просування сайтів

За збут наркотиків до кримінальної відповідальності притягнули 3,5 тисячі осіб

Останні новини 24-чер, 2009, 09:429 prov 1 151
Упродовж року, з метою документування злочинної діяльності найбільш небезпечних наркозлочинців, підрозділи БНОН здійснили 4,7 тисяч оперативних закупівель та 146 контрольованих поставок. Ліквідовано 175 міжнародних каналів постачання наркотиків на територію нашої держави.
У результаті заходів з викриття осіб та угруповань, які створили канали постачання наркотичних засобів, задокументовано 8,8 тис. збутів наркотичних речовин. За такий вид злочину до кримінальної відповідальності притягнуто 3,5 тис. збувачів наркотиків, кримінальні справи за якими направлено до суду.
Один із найбільш дієвих способів стримання наркоділків - арешт активних учасників наркобізнесу. Цього року стосовно 1,7 тис. (48,7%) збувачів наркотиків обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.
Крім того, з незаконного обігу вилучено понад 4 млн. доз (3,6 т) наркотичних засобів, що за цінами чорного ринку складає майже 70 млн. гривень.
Одним з основних завдань міліції в документуванні діяльності наркоділків залишається вилучення у зловмисників коштів та майна, здобутих злочинним шляхом. Цього року задокументовано 67 злочинів, пов’язаних з використанням коштів, отриманих від продажу наркотиків.
Усього у наркозлочинців вилучено та накладено арешт на майно і кошти на суму понад 46 млн. грн.
Уперше за час існування підрозділів БНОН викрито чотири злочинні організації наркоділків у Львівській, Дніпропетровській областях, Києві та міжнародну злочинну організацію, до складу якої входило більше 30 осіб.
Упродовж цього року підрозділами боротьби з незаконним обігом наркотиків знешкоджено 20 організованих злочинних наркоугруповання, до складу яких входило 78 осіб, яких викрито в скоєнні 335 злочинів. У провадженні працівників підрозділів БНОН знаходиться понад 50 оперативно-розшукових справ щодо таких угрупувань., — повідомив ВЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору