Рівне:

Створення та просування сайтів

Козачата пройшли випробування вогнем

Головна 25-чер, 2009, 09:449 prov 1 925
Козачата пройшли  випробування вогнем


Завершив чотириденний навчально-вишкільний табір “Джура”, присвячений 358-й річниці битви під Берестечком. Таборування відбувалося в мальовничому місці поблизу школи села Пляшева Радивилівського району. Саме там, за описами істориків, стояли козаки під час битви з поляками.
Організували і провели захід Рівненські обласні федерації козацького бойового мистецтва “Спас” та бойового гопака. У ньому взяли участь лише двадцять сім хлопців – на жаль, багато хто не зміг приїхати через необхідність здавати екзамени. У той же час долучилися гості з Києва та Луцька. У деяких заняттях брали участь також учні деяких дубенських шкіл. Протягом чотирьох днів хлопці відшліфовували свою майстерність з Бойового Гопака та Спасу, відвідали музей та вшанували пам’ять полеглих козаків.
Для багатьох із них справжнім відкриттям стала ігрова система підготовки бійця в українських бойових мистецтвах. Такі ігри, як “довга лоза”, “у слона”, “ріпка”, “зняти шапку”, різноманітні штовхачі викликали захоплення як малечі, так і дорослих. Не менш вражаючими були нічні тренування зі Спасу. Та найбільше вражень у всіх учасників табору викликав один з обрядів воїнської ініціації – випробування вогнем, котре пройшло поблизу перекатів на березі річки Пляшівка. Після проведення відповідної підготовки усі присутні пройшлися по розпеченому вугіллю. Найменший, хто пройшов це випробовування, має лише одинадцять років. Слід зазначити, що цьому заходу не зміг завадити навіть дощ, котрий розпочався разом із випробуванням.
Сподіваємося, що цей табір стане традиційним і кожного року збиратиме щораз більше учасників. Організатори висловлюють свою вдячність гуртовні “Горлиця-Рівне” та Фундації імені князів-благодійників Острозьких за допомогу у проведенні вишколу.
Віктор Пражмовський,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору