Рівне:

Створення та просування сайтів

Українці позитивно оцінюють визнання Голодомору

Україна і світ 26-чер, 2009, 09:409 prov 2 920
Українці позитивно оцінюють визнання Голодомору


Опитані “R & B” негативно оцінюють збройну боротьбу ОУН-УПА проти радянської влади.
44% опитаних “Research & Branding Group” негативно оцінюють збройну боротьбу Організації українських націоналістів та Української повстанської армії проти радянської влади. Про це свідчать результати опитування, проведеного в рамках міжнародного дослідницького проекту “Євразійський монітор”.
Респондентів попросили відповісти, як вони ставляться до подій української історії ХХ століття.
При цьому 20% респондентів позитивно оцінюють збройну боротьбу ОУН-УПА проти радянської влади, 14% — нейтрально, 18% — не змогли відповісти, 4% — не чули про таку подію.
Крім того, 29% опитаних негативно оцінюють вступ Червоної армії в Західну Україну в 1939 році, 25% — позитивно оцінюють таку подію, 19% — нейтрально, 21% — не змогли відповісти, 6% — не чули про таку подію.
Також респондентів попросили відповісти, як вони ставляться до визнання парламентом Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу.
39% опитаних позитивно оцінюють визнання Верховною Радою Голодомору геноцидом українців.
При цьому 29% опитаних відповіли, що вони в цілому негативно ставляться до цього рішення Ради, 18% — нейтрально, 13% — не змогли відповісти, а 1% — не чули про таку подію.
Опитування проводилося з 25 квітня по 5 травня методом особистого інтерв’ю в 24-х областях України і Криму. Було опитано 2077 осіб. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.
Як повідомлялося, більше половини жителів України (66%) цікавляться історією своєї країни і близько половини (47%) виявляють інтерес до історії країн колишнього СРСР.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору