Рівне:

Створення та просування сайтів

Третина підприємств не мають дозволів на розміщення відходів

Актуально 09-лип, 2009, 16:419 Lobanovskiy 1 366
Третина підприємств не мають дозволів на розміщення відходів

Третина суб’єктів господарювання у Рівненській області, робота яких пов’язана з утворенням відходів (а таких зареєстровано 845), не мають відповідних дозволів на їх розміщення. Про це повідомила старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням природоохоронного законодавства Анна-Марія Дзівак.

Сільські та селищні ради досі не виготовили правовстановлюючі документи на землю для 273 сміттєзвалищ. А подібні правопорушення можуть призвести до заподіяння шкоди інтересам держави у вигляді неконтрольованого розміщення сміття на території області.
Крім того встановлено, що окремі керівники підприємств неправильно нараховують розмір збору за забруднення навколишнього природного середовища. Так, для прикладу, тільки після втручання працівників прокуратури керівник ТзОВ “Свиспан Лімітед” донарахував та відшкодував близько 2 тисячі гривень до бюджету за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти.
Збитків на таку ж суму завдало товариство “Тарлес” за скиди до каналізаційної мережі стоків, у яких перевищено гранично допустимі концентрації забруднюючих речовин. За приписом міжрайонного природоохоронного прокурора кошти відшкодовано.
За результатами проведених перевірок у сфері поводження з відходами орган прокуратури області внесли 96 приписів та подань порушникам законодавства, внаслідок розгляду актів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 278 посадових осіб, відшкодовано до бюджету 12 тисяч гривень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору