Рівне:

Створення та просування сайтів

Через фіктивне підприємство «відмив» 16 мільйонів гривень

Останні новини 22-лип, 2009, 15:269 Lobanovskiy 1 196
Нещодавно працівники податкової міліції викрили у м.Рівному незаконні операції хитрого бізнесмена, який «відмив» через фіктивне підприємство 16 мільйонів гривень. Ці кошти надійшли на розрахунковий рахунок фірми від кількох підприємств нашої, Волинської, Київської та Львівської областей як оплата за будівельні матеріали та цінні папери. Однак, насправді фінансово-господарську діяльність фірма не здійснює, господарські операції є безтоварними і будь-які відносини з іншими підприємствами мають фіктивний характер. За цим фактом щодо зловмисника, який ще й обіймав декілька директорських посад на інших фірмах, порушено кримінальну справу. Триває слідство.
Кримінальна відповідальність за створення «фіктивного підприємництва» визначена статтею 205 Кримінального кодексу України. Вчинення даного злочину, яким заподіяно значну матеріальну шкоду державі, карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.
Ще одного спритного ділка, який знайшов спосіб ухилитися від сплати до бюджету обов’язкових платежів виявили правоохоронці в Рівненському районі. Приватний підприємець вніс до податкової звітності недостовірні відомості про понесені ним мільйонні витрати на закупівлю товарів в кількох фірмах. Однак, в дійсності товари було придбано у населення за низькими цінами. Вказані дії призвели до заниження сплати податку на прибуток підприємства на суму 2,8 мільйонів гривень.
За фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах щодо підприємця порушено кримінальну справу (ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України).
Згідно закону відповідальність за цей злочин передбачена у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Про це повідомив заступник прокурора Рівненської області — начальник управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство Павло Ванзуряк.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору