Рівне:

Створення та просування сайтів

Жнива – без пожеж

Кримінал 24-лип, 2009, 09:439 prov 1 018
Жнива – без пожеж


Незабаром розпочнеться пора жнив, а це найбільш пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліби, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які з вини відповідальних осіб іноді знаходяться у несправному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність.
У Рівненській області під зерновими сільгоспкультурами знаходиться 147,4 тисячі гектарів угідь, і вберегти врожай 2009 року — неабияка важлива справа загальнодержавної ваги. Тому, розуміючи усю відповідальність, рівненські рятувальники в усіх районах області проводять рейдові перевірки підприємств, що збирають, перероблюють та зберігають зерно. Увесь машинно-тракторний та зернозбиральний парк сільгоспів приступить до збору врожаю лише після ретельної перевірки органів державного пожежного нагляду.
Завдяки своєчасно проведеним заходам із запобігання пожежам на Рівненщині вже багато років ситуація на хлібних масивах залишається спокійною. За результатами перевірок органи ДПН вручили приписи та поінформували місцеві органи виконавчої влади. Проведено інструктивні семінари-наради з керівниками пожежних команд сільгосппідприємств області та із спеціалістами, що будуть задіяні на роботах зі збирання врожаю. Разом з тим, проведеними перевірками виявлені протипожежні недоліки, які характерні майже для всіх сільськогосподарських підприємств, кооперативів, агрофірм та товариств області, а саме: не проводяться заміри опору ізоляції електромереж, недостатня кількість або повна відсутність первинних засобів пожежегасіння, не організовано роботу з обробки вогнезахисними розчинами дерев’яних конструкцій горищ, експлуатуються несправні дільниці електромережі, автоматична пожежна сигналізація зерноскладів несправна та ніким не обслуговується, на багатьох об’єктах відсутній справний блискавкозахист, несправні споруди зовнішнього водопостачання для цілей пожежогасіння, незадовільно утримуються шляхи евакуації, не поновлені знаки пожежної безпеки. На сьогодні робота із забезпечення протипожежного захисту зазначених вище об’єктів продовжується, і органи державного пожежного нагляду вживають всіх передбачених законодавством заходів для приведенню вказаних об’єктів до належного протипожежного стану.
Дмитро Мельник,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору