Рівне:

Створення та просування сайтів

Козацький відпочинок

Спорт 20-сер, 2009, 10:189 prov 1 197
Козацький відпочинок


З 6 по 19 серпня, Дитяче козацьке товариство Рівненщини розбило наметовий табір для дітей, віком від 10 до 18 років. Захід відбувся в урочищі Біла Криниця, поблизу села Новостав Рівненського району.
Упродовж двох тижнів, більше ста хлопців та дівчат мали можливість познайомитися з особливостями козацького гарту, основами туризму і самооборони, дізнатися багато нового про українські традиції та звичаї.
Кожен день починався з півгодинної ранкової руханки. Далі – умивання, прибирання території та сніданок. Після того, заняття з туризму чи лекції. Перед обідом дітвора мала можливість дві години погратися в різноманітні ігри, досить часто нові для них. Найбільше захоплення у хлопців викликала гра ”вибити отамана”. Та не лише наставники показували щось нове рівняни навчили всіх бажаючих грати у ”шпака”. Після обіду учасники табору мали можливість відпочити, або сходити на річку. А потім, розпочиналося спортивне заняття, де викладали основи козацьких бойових мистецтв. Цікаво, що часто прийоми самооборони значно краще виходили у дівчат, ніж у хлопців. Кожного вечора дітвора збиралася біля вогнища, де всі дружно вчили народні пісні, слухали лекції з української історії та культури. Такий режим був порушений лише одного разу – коли в лісі розпочалися ”бойові дії”. Цілу добу, група пластунів намагалася викрасти державний прапор. Та оборонці виявилися сильнішими і жовто-блакитний стяг залишився у таборі. А минулих вихідних, у присутності представників ЗМІ та МВС, козачата з іграми, забавами, показовими виступами та боями ”лава на лаву” відзначили свято Спаса.
Для багатьох було дуже складно жити за жорстким розпорядком дня, але за кілька днів свіже повітря, активний відпочинок, смачне харчування та спортивні заняття зробили свою справу. І уже під кінець, всі з легкістю прокидалися зранку та швидко засинали після відбою. Перед від’їздом, на урочистій лінійці найактивніші були нагороджені грамотами.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору