Рівне:

Створення та просування сайтів

У селі з найвищим рівнем народжуваності в Європі відкрили школу

Актуально 03-вер, 2009, 13:129 prov 2 609
У селі з найвищим  рівнем народжуваності  в Європі відкрили школу


Новозбудовану школу у селі з найвищим рівнем народжуваності в Європі — у с.Глинне Рокитнівського району — урочисто відкрили 1-го вересня.
Будівництво Глиннівської школи розпочалось у 2004-му році: перед черговими виборами почали закладати фундамент, на цьому все і закінчилось.
Нагадаємо, що минулорічні події змусили обласне керівництво шукати можливості для відновлення будівництва Глиннівської школи в обласному бюджеті. Після того, як батьки не пустили 1-го вересня дітей до школи, голова облдержадміністрації Віктор Матчук особисто переконував мешканців Глинного у тому, що будівельні роботи відновляться і діти навчатимуться у новому приміщенні. Вже через декілька днів після спілкування мешканців села з головою облдержадміністрації на будівництві з’явилась техніка: завдяки перевиконанню обласного бюджету на відновлення робіт зі спорудження Глиннівської школи у вересні 2008 року було направлено сім мільйонів гривень. Упродовж року керівник області Віктор Матчук постійно контролював хід будівельних робіт, особисто виїжджав на будівельний майданчик.
Незважаючи на те, що більша частина коштів на завершення будівництва першої черги Глиннівської школи віднесена лише на ІV-й квартал поточного року, з будівельниками, котрі виконують роботи, знайшли порозуміння, і вже 1-го вересня відбудеться урочисте відкриття школи. Для частини дітей, особливо найменших класів, уже не буде необхідності ходити в стару аварійну школу.
Щодо ІІ-ї черги, то коробка теж буде завершена і залишаться тільки внутрішні роботи, ті інтер’єрні роботи, які можна буде продовжувати по мірі надходження коштів: виконуватимуться роботи, які не нестимуть загроз для дітей.
Довідка:
Новозбудована Глиннівська ЗОШ І-ІІІ ст. складається з 4-х корпусів, 2 корпуси (І-ІІ черга) планують ввести в експлуатацію 1 вересня 2009 р., де буде 24 класні кімнати (1 класна кімната розрахована на 30 учнів), кабінет директора, 1 методичний кабінет, актова зала. 2 корпуси (ІІІ-ІV черга) перебувають у стадії незавершеного будівництва.
Село Глинне Рокитнівського району Рівненської області є унікальним за темпами народжуваності – найвищими у Європі та втричі вищими, ніж середньостатистичні по Україні.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Петро Семенович 10-вер, 22:21

Хто правий: газета «Провінційка» чи ВВС? деталі на http://zerna.at.ua
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору