Рівне:

Створення та просування сайтів

Президентські вибори обійдуться кожному українцеві в 36 грн.

Україна і світ 24-вер, 2009, 10:249 prov 924
Президентські вибори обійдуться кожному українцеві в 36 грн.


Центрвиборчком прийняв рішення скоротити бюджет виборів Президента на півмільярда - з 1,74 до 1,27 млрд. грн. Таким чином, обрання нового глави держави обійдеться кожному українському виборцеві в 36 грн.
Як повідомила заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна, рішення скоротити бюджет виборів ЦВК прийняла на минулому тижні.
Використовуючи отримані ЦВК свіжі дані з кількості виборців, а також заплановану суму витрат на президентські вибори, “Дело” підрахувало, що обрання нового Президента в 2010 році обійдеться кожному українцю приблизно в 36 грн.
На виборах 2007 року ця сума становила приблизно 10 грн. на одного виборця. Зростання витрат, на думку видання, може пояснюватися збільшенням зарплати членів виборчкомів. Таке рішення влітку прийняв Кабмін.
Разом з тим, в ЦВК знайшли і на чому заощадити - урни для голосування на президентських виборах використовуватимуть старі, з попередніх виборів. За словами Усенко-Чорної, невелику кількість може бути зроблено лише для резерву. Також вона повідомила, що, як і в попередні роки, закупівлю паперу для друку бюлетенів ЦВК буде здійснювати без проведення тендеру. За її словами, постачальником паперу для друку бюлетенів, як і на попередніх виборах, швидше за все, виступить концерн Arjo Wiggins. Головний офіс цієї компанії, що об’єднує 28 фабрик у світі, розташований у Франції.
Разом із затвердженням бюджету минулого тижня Центрвиборчком отримав уточнені персональні дані Реєстру виборців, згідно з якими кількість громадян України, які мають право голосу, становила 36,582 млн. людей. З них 390 тис. на сьогодні перебувають за кордоном. Нагадаємо, що на позачергових виборах 2007 року число українських виборців було на півмільйона менше - 37,185 млн. осіб. Як повідомили в ЦВК, оновлені дані Реєстру буде передано політичним силам. Чотири парламентські фракції - Партія регіонів, БЮТ, Блок Литвина і комуністи - на минулому тижні звернулися до комісії з проханням надати копії бази даних.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору