Рівне:

Створення та просування сайтів

Україна не отримає $ 5 млрд. кредиту від Росії

Україна і світ 08-жов, 2009, 11:009 prov 1 133
Росія не буде надавати кредити Білорусі та Україні на двосторонній основі, заявив віце-прем’єр-міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
“На двосторонній основі не надамо”, - сказав він журналістам у Стамбулі, відповідаючи на запитання, чи перерахує Росія Білорусі останній транш на $ 500 млн. у рамках стабілізаційного кредиту на $ 2 млрд.
Проте він дав зрозуміти, що надання кредиту можливе в рамках антикризового фонду ЄврАзЕС. Фонд почне роботу після ратифікації договору про створення всіма країнами-учасниками, в тому числі Білорусією, відзначив Кудрін.
Раніше глава Мінфіну ставив питання про надання траншу на $500 млн. у залежність від економічної політики Мінська. Відповідаючи на питання про проведення економічних реформ в Білорусі, Кудрін відзначив, що задоволений діями білоруського уряду в цій частині. “На 90% вони виконують програму реформ, розроблену спільно з МВФ”, - сказав він.
Віце-прем’єр висловив надію на те, що реформи приведуть до результатів, але не став коментувати питання про платоспроможність Білорусі.
Він також повідомив, що Росія уважно спостерігає за виконанням програми МВФ Україною і підтримує надання кредиту цій країні з боку фонду. “Ми як члени МВФ підтримуємо виділення кредиту Україні, але на двосторонній основі ми не плануємо (кредитувати - ред.)”, - сказав глава Мінфіну.
Оскільки Україна не є членом ЄврАзЕС, то вона не може претендувати на кредити антикризового фонду цієї організації, відзначив Кудрін.
Україна в лютому 2009 року попросила у Росії кредит на $5 млрд.
Восени 2008 року МВФ прийняв рішення про виділення Україні кредиту stand-by розміром близько $ 17 млрд. Україна вже отримала три транші на загальну суму майже $ 11 млрд. Отримання четвертого траншу розміром $ 3,8 млрд. заплановано на листопад.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору