Рівне:

Створення та просування сайтів

Представники Рівненської АЕС завершили інспекцію продукції ВАТ «ТВЕЛ»

Останні новини 13-жов, 2009, 12:389 Lobanovskiy 882
У ВАТ «Машинобудівний завод» (Росія) завершився робочий візит представників Рівненської АЕС, відокремленого підрозділу ДП НАЕК «Енергоатом» (Україна), та ДП «Державний центр регулювання якості поставок і послуг». Програма візиту включала проведення контролю відповідності продукції, яку виготовляє ВАТ «МБЗ» для АЕС України, вимогам контрактно-технічної документації та інспекції процесу виготовлення ядерного палива впродовж усього технологічного ланцюжку.
Особливістю цього візиту був початок проведення приймальної інспекції палива ВВЕР-440 другого покоління для Рівненської АЕС, перші поставки якого заплановано у 2009 році на перший та другий блоки станції. Високотехнологічне паливо ВВЕР-440 другого покоління, яке вперше надійде до України, підвищує надійність роботи АЕС, виключає операції витравлювання та анодування ТВЕЛів, знижує дію негативних чинників на навколишнє середовище.
Підбиваючи підсумки візиту української делегації, головний фахівець Дирекції з якості ВАТ «ТВЕЛ» Олексій Сьомочкін підкреслив: «ДП НАЕК «Енергоатом» - один з основних замовників. Ми виконали весь запланований обсяг робіт, надали всю документацію, яка цікавить клієнта». Коментуючи підсумки візиту, заступник начальника лабораторії Рівненської АЕС Олексій Андріанов відзначив позитивні результати. «Ми дійшли взаєморозуміння з фахівцями «Елемашу», не залишилися без відгуку всі наші пропозиції і питання. Ми отримали найповнішу інформацію щодо роботи підприємства. Хороше співвідношення ціни і якості».

Для довідки: Співробітництво Машинобудівного заводу з українськими атомниками розпочалося у 1979 році з постачання першої партії палива ВВЕР-440 для Рівненської АЕС. Рівненська АЕС – перша в Україні атомна електростанція з енергетичними водо-водяними реакторами типу ВВЕР-440 – введено в експлуатацію у 1980-1981 рр. Сьогодні ВАТ «МБЗ» виготовляє паливо для трьох АЕС України: Южно-Української, Рівненської і Хмельницької. Починаючи з 2005 року, Машинобудівний завод виготовляє ядерне паливо вдосконаленої альтернативної конструкції (ТВЗА) для реакторів типу ВВЕР-1000, яке відрізняється жорсткішою конструкцією та забезпечує підвищену безпеку протягом всього терміну експлуатації. Понад 60% реакторів ВВЕР-1000 (16 енергоблоків) у світі працюють на ТВЗА. В Україні це паливо використовується на 11 енергоблоках.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору