Рівне:

Створення та просування сайтів

У Костополі вшанували Чорновола

Останні новини 15-жов, 2009, 14:219 Lobanovskiy 1 034
Кожен час має своїх героїв. Згідно соціологічних опитувань кількох організацій, за роки української незалежності найвизначнішою постаттю більшість українців вважають лідера Народного Руху України багаторічного дисидента та політв’язня, Героя України В’ячеслава Чорновола. Ім’я Чорновола з теплотою і щирою вдячністю сприймається на Сході і на Заході України, в Києві і Донецьку, Львові та Севастополі. Тому й не дивно, що ціла низка вітчизняних шкіл виявила бажання носити ім’я лідера НРУ. А по всій країні постають пам’ятники та пам’ятні дошки, присвячені цій великій людині.
У День Покрови Пресвятої Богородиці, у традиційне свято українських козаків та повстанців, меморіальну дошку В’ячеславові Чорноволу встановили і у Костополі. Постала вона на будинку районної бібліотеки, на площі, де, перебуваючи у цьому місті, В’ячеслав Максимович виступав перед патріотичною громадою. Дошка постала за сприяння міського голови Євгена Денисюка, а ініціатива її встановлення належить костопільським рухівцям на чолі з головою районної організації Володимиром Ткачуком.
Виступаючи перед присутніми на мітингу, присвяченому відкриттю дошки, заступник голови Рівненської обласної організації Народного Руху України, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Петро Середюк зазначив: «Кілька місяців тому одна з новозбудованих вулиць Костополя отримала назву на честь В’ячеслава Чорновола. Зараз – ми відкриваємо пам’ятну дошку. Це все свідчить про те, що костопільчани пам’ятають лідера Народного Руху, віддають йому велику шану і висловлюють вдячність за жертовне життя, присвячене Україні та українцям». У свою чергу Петро Середюк подякував владі Костополя і зокрема міському голові Євгену Денисюку за сприяння у встановленні пам’ятної чорноволівської дошки і вручив йому Подяку обласної ради.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору