Рівне:

Створення та просування сайтів

Українці стали менше відпочивати за кордоном

Україна і світ 22-жов, 2009, 11:279 prov 1 159
Українці стали менше  відпочивати за кордоном


Згідно із даними Державної служби туризму і курортів, порівняно з минулим роком, у 2009-му за кордоном відпочило на 25% менше українців.
Голова Державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля зазначив, що туристичний бізнес суттєво не постраждав від економічної кризи в період літнього сезону-2009. “Цього року вдалося зберегти практично стабільну тенденцію розвитку туризму”, — підкреслив він.
За його словами, знизилася динаміка туристичних потоків, особливо виїзних за кордон. Вони скоротилися на 24% у порівнянні з минулим роком. Падіння кількості в’їзних потоків склало всього 4%.
“Основні завдання для нас: як залишити нашого туриста відпочивати вдома і залучити іноземного туриста”, — розповіла заступник голови Державної служби туризму і курортів України Ольга Соколова. За її словами, це буде враховано при підготовці до зимового туристичного сезону-2009.
“Зріс інтерес до Львівської області (на 2%), Київської (на 6%), Карпат (на 66%). А ось попит на Крим залишився майже незмінним. Вся справа в тому, що ціни на морський відпочинок підскочили приблизно на чверть”, — зазначив представник Державної служби туризму Людвіг Медяний.
“Попит на закордон ще в лютому-березні впав удвічі, і відтоді майже не зростає! Тут і криза зіграла свою роль, і падіння гривні, адже у валюті ціни залишилися такими ж, а в гривні збільшилися майже у півтора раза”, — заявила менеджер одного з турагентств.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору