Рівне:

Створення та просування сайтів

Керівництво Івано-Франківської області провело зустріч із представниками аптечних мереж

Івано-Франківська область 03-лис, 2009, 12:039 Lobanovskiy 1 030
Голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук ініціював зустріч керівництва області із представниками аптечних мереж, що діють на Прикарпатті. На зустрічі розглядалось два основні питання - забезпеченість аптек області необхідною кількістю медичних препаратів та формування цін на них. А саме: недопущення спекуляцій на ліки, які користуються під час епідемії найбільшим попитом.
Про це повідомляє прес-служба голови ОДА.


В зустрічі, окрім голови облдержадміністрації Миколи Палійчука, взяли участь заступник голови ОДА Володимир Шкварилюк, 1-й заступник начальника головного управління економіки ОДА Василь Насадюк та керівники найбільших аптек області.
Керівник області наголосив, що кожного дня на «гарячу лінію» облдержадміністрації телефонують мешканці міста та області й нарікають на постійне зростання цін на необхідні у період епідемії медикаменти та маски, а також часто на їх відсутність у аптеках. Микола Палійчук навів присутнім інформацію з моніторингу цін, за якими останнім часом реалізовувалися медикаменти в аптеках Прикарпаття. Моніторинг проводився упродовж останніх вихідних у 29 аптеках. За його результатами у 22 аптечних закладах виявлено порушення ціноутворення. У багатьох аптеках області необхідних ліків з невідомих причин не було у продажу.
М. Палійчук звернувся з проханням до керівників аптечних установ безпідставно не підвищувати ціни й зберігати мінімальну націнку на антивірусні препарати та засоби індивідуального захисту (марлеві маски). Якщо ж цього не відбудеться, голова ОДА пообіцяв вживати найжорсткіших заходів, навіть до закриття аптек, котрі будуть займатися спекуляціями під час епідемії. Влада області не допускатиме отримання надприбутків за рахунок біди. Якщо ж аптеки намагатимуться робити все від них залежне, щоб повернути такий рівень цін, як до початку епідемії, голова облдержадміністрації пообіцяв припинити масові перевірки аптечних закладів. У такому разі комісії перевірятимуть конкретну аптеку лише якщо на неї надійде скарга від громадян.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору