Рівне:

Створення та просування сайтів

Щодо оплати праці під час простою

Тернопільська область 03-лис, 2009, 15:109 Lobanovskiy 1 725
Сьогодні виникає запитання, яким чином виплачувати зарплату працівникам, якщо окремі підприємства вимушені припиняти свою роботу в зв’язку з оголошеним карантином.
Про це повідомляє прес-служба ТОДА.


Як пояснив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ТОДА Федір Шевчук, відповідно до частини 1 статті 113 КЗпП України час простою не з вини працівника оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).
Разом з тим згідно з частиною 3 статті 113 КЗпП України за час простою, коли не з його вини виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров'я працівника, або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища, за працівником зберігається середній заробіток.
Саме така ситуація має місце за умови пандемії гострих респіраторних вірусних інфекцій та введення карантину на проведення окремих видів діяльності.
Середній заробіток обчислюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 року № 100.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору