Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині знищать шкільних монстрів

Рівненська область 03-лис, 2009, 16:519 Lobanovskiy 907
Відтепер шкільні зошити, щоденники, альбоми та папки з зображеннями еротичних моделей та монстрів-страшилок підлягають обов’язковій сертифікації. Відповідним розпорядженням Кабінету міністрів України з 1 листопада буде регулюватися випуск та реалізація всього шкільного приладдя. Таке запровадження пов’язане з охороною дитинства та суспільної моралі.
Про це повідомляє Микола Коломчук.


Як коментує ситуацію член Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, ще рік тому експертною комісією був проведений моніторинг, який показав, наскільки збільшилася кількість нарікань батьків та вчителів щодо шкільної друкованої продукції. І, як виявилося, на українських ринках стало практично неможливим придбати звичайний шкільний щоденник без усіляких монстрів-страшилок або еротичних красунь. А тому, як стверджує пані Кульчинська, Розпорядження Кабінету міністрів «Про обов’язкову сертифікацію продукції шкільного асортименту» є надзвичайно важливим і своєчасним.
– Є випадки, – говорить Галина Кульчинська, – коли на чи в зошитах виробник розміщує посилання певних контентів мобільного- та Інтернет-спрямувань. І часто-густо під тими посиланнями містяться речі, котрі підпадають під кримінальну відповідальність, і їх можна розцінювати як пропаганду насилля, жорстокості й порнографії. А це – недопустимо.
Зокрема, вважає заступник міського голови, на навчальний процес також негативно впливають ілюстрації еротичного змісту, надруковані на шкільних зошитах та щоденниках. Нестійка, некритична, несформована підліткова психіка створює такий внутрішній настрій до навчання, як до чогось не дуже обов’язкового.
– А тому, резюмує Галина Кульчинська, – Розпорядження Кабінету міністрів щодо сертифікації всіх учнівських зошитів та приладдя на предмет наявності аморальності сприятиме навчальному процесу. Я вважаю, що і батьки, і вчителі, і навіть діти справді будуть задоволені.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору