Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині майже на чверть збільшилась заборгованість по виплаті заробітнії плати

Хмельницька область 04-лис, 2009, 13:229 Lobanovskiy 967
Погіршується ситуація в області із своєчасною виплатою заробітної плати. Так, сума заборгованості із виплати заробітної плати порівняно з початком поточного року збільшилась на 22,8%, відносно 1 вересня 2009р. – на 4,7%. Наразі, станом на 1 жовтня п.р., її сума сягнула 23,6 млн.грн. і дорівнювала 1,4% загальної суми боргу в цілому по Україні та 6,0% фонду оплати праці за вересень 2009 року. Значне збільшення обсягу боргу проти початку року відстежується на підприємствах торгівлі (в 2,8 раза), з надання комунальних та індивідуальних послуг (в 2,5 раза), будівництва та у закладах освіти (в 2,0 рази), в регіональному розрізі – у м.Старокостянтинові (в 25 разів), м.Хмельницькому та м.Нетішині (більш, ніж в 2 рази).
Про це повідомляє Головне управлiння статистики у Хмельницькій областi.


Як і раніше, основна частка боргу із заробітної плати (56,1%) на початок жовтня припадала на підприємства промисловості, ще понад чверть – на підприємства будівництва та сільського господарства. З кожних 100 невиплачених гривень по 23 заборгували своїм працівникам підприємства м.Хмельницького та Полонського району, 15 – м.Шепетівки.
У структурі загальної суми заборгованості 53,4% утворено на економічно активних підприємствах, 43,5% – на підприємствах, щодо яких впроваджена процедура відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом, решта – на економічно неактивних, тобто тих, які призупинили свою виробничо-господарську діяльність у 2008 та попередніх роках.
На початок жовтня п.р. 4,8 тис. подолян вчасно не отримали заробітну плату, або 1,9% від загальної кількості штатних працівників. Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому по 2282 грн. А це на 48,1% більше, ніж середня заробітна плата за вересень 2009р. Двом з десяти працівників заробітна плата не виплачується понад три місяці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору