Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина недоотримує коштів

Рівненська область 04-лис, 2009, 13:509 Lobanovskiy 1 185
У 2009 році зі Стабілізаційного фонду для Рівненської області передбачені кошти в сумі 28085,8 тис. гривень. Лише 26% від цієї суми надійшло на Рівненщину
Порядок використання у 2009 році цих коштів затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 28 січня 2009 року № 47 „Про затвердження порядку використання коштів Стабілізаційного фонду для реалізації інвестиційних проектів соціально - економічного розвитку регіонів". У перелік фінансування включено 14 об'єктів. З них за пропозицією обласної державної адміністрації - 2 об'єкти з обсягом фінансування 15,5 млн. гривень, або 55.2 відс. загального обсягу (будівництво шкіл в с. Тинне Сарненського району та с. Шпанів Рівненського району). Решта 12 об'єктів включені Кабінетом Міністрів України в перелік за пропозиціями народних депутатів України.
Основна проблема - несвоєчасне надходження коштів Стабілізаційного фонду, що ставить під загрозу зриву введення в експлуатацію об'єктів соціальної сфери. Так, станом на 20.10.2009 на фінансування затверджених у переліку об'єктів в область надійшло 7245 тис. гривень коштів, або лише 25,8 відс. де затвердженого на рік обсягу.
Видатки, передбачені помісячним розписом на вересень п. р. в сумі 3768,8 тис. гривень станом на 20 жовтня п. р. не надійшли.
За таких обставин підрядники будуть вимушені припинити роботи на будовах, що фінансуються за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку.
З метою вирішення питання та прискорення надходження коштів підготовлено звернення облдержадміністрації до Прем'єр - міністра України та Міністра регіонального розвитку та будівництва України (№ вих-8321/0/01-19/09 від 15.10.2009).
Кошти Стабілізаційного фонду відповідно до затвердженого помісячного розпису спрямовано на наступні об'єкти:
Школа в с. Тинне Сарненського району - 4800 тис. гривень
Школа в с. Шпанів Рівненського району - 2100 тис. гривень
Дитячий навчальний заклад № 1 по
вул. Поштовій, 12, м. Дубровиця - реконструкція - 100 тис. гривень
Крім того, на будівництво школи в с. Тинне Сарненського району спрямовано з обласного бюджету 956 тис. гривень та 500 тис. гривень з бюджету Сарненського району. На даний час на об'єкті зведено коробку першої черги, виконано покрівлю на 70 відс, ведуться внутрішні роботи та влаштування інженерного забезпечення.
На будівництво школи в с. Шпанів Рівненського району надійшло 1000 тис. гривень з бюджету Рівненського району та 460 тис. гривень з обласного бюджету. По першій черзі виконано зовнішнє опорядження, в стадії завершення виконання внутрішнього опорядження та влаштування зовнішніх інженерних мереж.
При надходженні у найближчі терміни коштів Стабфонду є можливість забезпечити до кінця року завершення будівництва перших черг по школі в с. Тинне - на 175 учнівських місць, по школі в с. Шпанів - на 300 учнівських місць.
Одна з найбільших проблем - низька якість проектно – кошторисної документації. Проектно-кошторисна документація, яка була передана райдержадміністраціями управлінню капітального будівництва облдержадміністрації по об'єктах, включених у перелік фінансування на 2009 рік, не відповідає вимогам Державних будівельних норм та правил. Відсутні державні акти на землю, свідоцтва права власності, містобудівні умови та обмеження забудови земельних ділянок, що значно ускладнює отримання дозволів на ведення будівельних робіт.
По будівництву загальноосвітньої школи в с. Богданівка Корецького району (добудова класних кімнат і спортивного залу) проектно-кошторисна документація застаріла, потребує коригування. Кошти Стабфонду, передбачені на 2009 рік (310 тис. гривень), недостатні для завершення об'єкта.
Крім того, недостатньо коштів Стабілізаційного фонду і для введення в експлуатацію ряду інших об'єктів:
дитячий навчальний заклад № 1 по вул. Поштовій, 12, м. Дубровиця -реконструкція - не вистачає 32,6 тис. гривень;
дитячий садок „Ялинка" по вул. Фабричній, 15, м. Корець - реконструкція -не вистачає 70,9 тис. гривень.
Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2009 р диспансеру. Роботи ведуться згідно графіку, однак залишаються проблеми з фінансуванням. Станом на 20.10.2009 при потребі в авансах 6,6 млн. гривень оплачено 3872 тис. гривень, або тільки 58,6 відс.
Завдання підрядних організацій, замовників, райдержадміністрацій та міськвиконкомів полягає в тому, щоб забезпечити у 2009 році повне освоєння коштів та введення в дію об'єктів соціальної сфери, фінансування яких передбачене за рахунок коштів Стабілізаційного фонду.
Роботи ведуться згідно графіку, однак залишаються проблеми з фінансуванням. Станом на 20.10.2009 при потребі в авансах 6,6 млн. гривень оплачено 3872 тис. гривень, або тільки 58,6 відс.
Завдання підрядних організацій, замовників, райдержадміністрацій та міськвиконкомів полягає в тому, щоб забезпечити у 2009 році повне освоєння коштів та введення в дію об'єктів соціальної сфери, фінансування яких передбачене за рахунок коштів Стабілізаційного фонду.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору