Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині, від поранення у серце, загинув на полюванні чоловік

Хмельницька область 10-лис, 2009, 08:309 Lobanovskiy 987
У сезон полювання жертвами мисливців стають не лише звірі, а й люди.
Відкриття сезонів полювання, чи то на пернату дичину чи на парнокопитних, у працівників міліції завжди викликає особливе занепокоєння, адже, на жаль, ще не було такого року, щоб обійшлося без нещасних випадків: нерідко мисливці з необережності травмують себе, або своїх колег. Так, минулоріч за полювальний сезон на Хмельниччині було зареєстровано 5 нещасних випадків на полюванні, пов’язаних зі зброєю. Цього року, починаючи з серпня уже маємо два нещасних випадки та одне вбивство.
Про це повідомляє ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області.


Минулої суботи від поранення у серце загинув 29-річний мешканець Кам’янець-Подільського, який того дня разом з товаришами подався полювати на кабана до мисливських угідь Дунаєвеччини. Поки що достеменно невідомо, хто саме з десяти учасників загону здійснив той роковий постріл, але працівники міліції ретельно працюють над встановленням винуватця трагедії. До речі, компанія на кабана полювала незаконно, оскільки мала ліцензію лише на відстріл косулі.
Загалом у Хмельницькій області на сьогоднішній день зареєстровано 22 443 власники зброї, з них 1202 мають у володінні нарізну, 23 566 — гладкоствольну, 4638 — газову зброю і 1653 володіють спецзасобами для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями.
За десять місяців поточного року співробітники міськрайвідділів виявили 1627 різних порушень адміністративного законодавства, за які у власників вилучили 2033 одиниці зброї, в тому числі 378 одиниць — за незаконне зберігання.
Найпоширенішим порушенням є невчасна перереєстрація, тобто продовження дозволів на право володіння та носіння зброї. Нагадаємо, що дозвіл необхідно подовжувати кожні три роки, а віднедавна уся зброя ще й має пройти обов’язковий відстріл для того, аби правоохоронці могли внести дані про неї і спеціальну гільзотеку.
Особливу небезпеку під час полювання становить звичай мисливців зігріватися чарчиною. А там де спиртне, там і до трагедії недовго. Тому з початком сезону полювання постійно проводяться спільні рейди працівників міліції, співробітників природоохоронних органів та громадськості. Починаючи з 15 серпня поточного року такі рейдові групи виявили 116 порушень правил полювання, вилучили 107 одиниць зброї, чотири з яких перебували у незаконному обігу. До речі, шановні мисливці та просто любителі зброї, не варто забувати про те, що незареєстрована нарізна зброя тягне за собою кримінальну відповідальність згідно статті 263 Кримінального кодексу у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору