Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщину надійшла гуманітарна допомога зі США

Тернопільська область 10-лис, 2009, 08:479 Lobanovskiy 900
Заступник голови облдержадміністрації Федір Шевчук взяв участь у передачі першої партії гуманітарної допомоги від Злученого Українського Американського Допомогового Комітету (ЗУАДК) лікувальними установам області.
Про це повідомляє прес-служба ТернОДА.


Першу партію гуманітарної допомоги, спрямованої на запобігання поширенню грипу та гострих респіраторних захворювань серед населення, склали 251 тис. шт. одноразових масок. Після прибуття вантажу на території обласної клінічної лікарні відбулася видача одноразових масок усім лікувальними установам області, включаючи й відомчі.
У передачі гуманітарної допомоги взяли участь заступник голови облдержадміністрації Федір Шевчук, керівник представництва ЗУАДК в Західній Україні Андрій Дида, головний лікар обласної клінічної лікарні Мирослав Гірняк.
Тут же відбулася їхня спільна прес-конференція. Заступник голови облдержадміністрації Федір Шевчук повідомив, що вантаж зі Сполучених Штатів Америки був доставлений літаком „АероСвіт” до Києва, а звідти автомобільним транспортом Головного управління МНС України в Тернопільській області у Тернопіль.
Федір Шевчук також подякував Злученому Українському Американському Допомоговому Комітету, авіалініям „АероСвіт”, Головному управлінню МНС України в Тернопільській області, лікарям та всім, хто долучився до прибуття цього вантажу у Тернопіль та його видачі.
Керівник представництва ЗУАДК в Західній Україні Андрій Дида розповів, що подібну гуманітарну допомогу від ЗУАДК вже одержали Львівська та Івано-Франківська області. Він також відзначив, що Тернопільщина виявила найвищий рівень організації одержання та передачі цієї допомоги, за що висловив слова вдячності обласній державній адміністрації та всім, хто долучився до цієї справи.
Під час прес-конференції Федір Шевчук та Мирослав Гірняк також поінформували журналістів про ситуацію із захворюваністю на грип та гострі респіраторні захворювання станом на сьогодні. А Андрій Дида розповів про історію та діяльність Злученого Українського Американського Допомогового Комітету.

Загалом гуманітарна допомога від ЗУАДК складається з 300 тис. шт. одноразових масок та 5 100 шт. засобів для дезинфекції, загальною вартістю 22 131 дол. США. Друга партія зі США прибуде в Україну в аеропорт „Бориспіль” у вівторок.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору