Рівне:

Створення та просування сайтів

Український вчений винайшов рецепт безсмертя

Україна і світ 13-лис, 2009, 10:099 prov 1 208
Український учений, доктор медицини США Костянтин Расін винайшов спосіб забезпечити безсмертя людини на основі власної теорії будови атомного ядра. Про це він заявив на прес-конференції.
Расін продемонстрував патент на технологію у галузі біокібернетики мозку людини, яка, за словами винахідника, дозволить протезувати функції окремих відділів мозку. “Хороша новина, — сказав учений. — Мабуть, ми ніколи не помремо. Річ у тому, що технології у сфері біокібернетики мозку дозволяють нам вже найближчим часом технічно вийти на рівень приладобудування, яке дозволить протезувати комплексні функції мозку”.
Учений не виключив, що на основі цієї технології вдасться створити електронний пристрій — своєрідний “душеприймач”, в який можна буде пересаджувати особу вмираючої людини. Він нагадав, що зараз у двох університетах в Брістолі йдуть розробки з конструювання роботів–андроїдів, яких неможливо відрізнити від реальних людських тіл. Тому “можна сказати, що і тіло для цієї пересадженої особи буде”, відзначив він. Расін пояснив, що це не буде подібність “зомбі”, а незалежна, мисляча особистість людини, мозок якої пересадили.
При цьому винахідник повідомив, що ще в жовтні минулого року він розповідав про цю технологію офіційній владі України, але в його розробку ніхто не повірив, а вже в березні 2009 року японці зібрали пристрій на основі схожої технології. “Зараз це вже ніхто не вважає фантастикою або якимись казками. Це — реальність”, — підкреслив Расін.
За словами вченого, біокібернетика мозку людини – це абсолютно нова наука, заснована на розробленій ним новій теорії будови атомного ядра. Його гіпотеза кардинально відрізняється від загальноприйнятої теорії будови атома Резерфорда-Бора. Зокрема, згідно з теорією Расіна, атом складається не з протонів, нейтронів і заряджених електронів, а є цілісною субстанцією. “Реально, атомне ядро складається з потоків плазми, які рухаються з певною частотою, по певних траєкторіях, відповідно до принципу тривимірності простору”, — підкреслив він.
Расін нагадав, що недавно Харківський фізико-технічний інститут продемонстрував першу унікальну фотографію атома, яка фактично підтверджує теорію цілісності атома.
Його теорія будови атома, за словами винахідника, відкриває якнайширші перспективи в багатьох галузях. При цьому він відзначив, що не стверджує, що це — “істина в останній інстанції”, але ця теорія має безпосередній “стосунок до реальності”.
“Ця теорія дозволяє зв’язати в єдине ціле всю фізику: від простої механіки Ньютона до найскладнішої і сучаснішої — квантової механіки”, — відзначив він.
Расін сказав, що може йтися про принципово нові конструкції двигунів і принципово нові системи отримання енергії.
Учений підкреслив, що впровадження цих відкриттів є питанням захисту національних пріоритетів країни, яка могла б стати лідером прогресивних технологій. “Якщо цього не робити, ми втратимо можливість нашого фізичного, особистісного, інтелектуального безсмертя, і це не жарт”, — відзначив Расін.
Нагадаємо, відомий американський учений Рей Корцвайл, який і раніше говорив про прогрес людства в області генної інженерії та комп’ютерних технологій, упевнений, що через 20 років учені зможуть дублювати всі життєво важливі людські органи.
Він не виключає, що ця заява може багатьом видатися надуманою. Однак нагадує, що вже сьогодні лікарям доступні імплантати підшлункової залози і штучні нейронні імплантати.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору