Рівне:

Створення та просування сайтів

Прикарпатська міліція продовжує «полювати» на браконьєрів

Івано-Франківська область 18-лис, 2009, 13:069 Lobanovskiy 1 018
З метою встановлення належного контролю за охороною мисливського державного фонду, дотримання мисливцями правил полювання, недопущення фактів браконьєрства і вилучення з незаконного обігу незареєстрованої вогнепальної зброї упродовж усього сезону полювання в угіддях працюють мобільні групи працівників міліції. З 15 серпня, відколи стартував сезон полювання, міліціонери під час проведення профілактичних заходів виявили понад сотню порушень правил полювання, у порушників вилучено понад 190 мисливських гладкоствольних рушниць, причому 23 з них, як з’ясовано, не перебували на обліку в дозвільній системі міліції.
Про це повідомляє Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.


Цими вихідними в ході перевірки лісових угідь правоохоронці виявили 2 факти браконьєрства у Верховинському та Богородчанському районах. До адміністративної відповідальності за порушення правил полювання притягуються 3 осіб, які полювали без відповідних документів на право полювання. Нагадаємо, що полювати зі зброєю в мисливських угіддях дозволено лише тоді, коли маєте при собі відповідні документи, а саме: державний мисливський квиток, дійсний дозвіл ОВС на право зберігання та використання мисливської вогнепальної зброї, контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання на мисливський сезон з відміткою про допуск до полювання, відстрілочну картку на право полювання в конкретному угідді.

Міліція звертає особливу увагу мисливців на дотриманні заходів безпеки під час поводження з вогнепальною зброєю. Підставою для такого застереження може слугувати випадок, що стався в неділю у лісі в Тлумацькому районі. По необережності випадковим пострілом при падінні мисливець поранив свого товариша. На щастя, поранення було неважким, а після надання 48-річному постраждалому медичної допомоги його життю нічого не загрожує.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору