Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині викрили двох зловмисників, які займались збутом підроблених грошей

Хмельницька область 20-лис, 2009, 12:319 Lobanovskiy 888
У Хмельницькому співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох зловмисників, які займались збутом підроблених грошових знаків федерального банку США. Зокрема, під час оперативно-розшукових заходів було встановлено, що у приміщенні торгівельного закладу одним із правопорушників було реалізовано 20 фальшивих купюр номіналом 100 доларів США кожна жителю обласного центру, за що зловмисник отримав 16 тисяч «справжніх» гривень. В іншому випадку поблизу продовольчого ринку той же шахрай, знову отримавши підроблені купюри у свого спільника, «поміняв» 2 тисячі фальшивих «зелених» за таку ж суму (16 тисяч гривень) мешканцеві Хмельницького району.
Про це повідомляє Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України.


Згодом, «увійшовши в смак» легкого заробітку – ними було продано 20 тисяч фальшивих «баксів». Оперативники встановили, що загалом за час своєї «трудової діяльності» шахраї нажилися на суму 192 тисячі гривень, що у Кримінальному кодексу трактується як «особливо великий розмір».
За зібраними працівниками Держслужби боротьби з економічною злочинністю матеріалами слідчим управлінням УМВС України у Хмельницькій області було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.199 Кримінального кодексу України. Санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.
З метою відшкодування завданих злочинною діяльністю збитків і виявлення речових доказів за місцем проживання фігурантів проведено санкціоновані обшуки, під час яких виявлено та вилучено валютних та інших цінностей на суму понад сто тисяч гривень. На даний час здійснюються подальші слідчо-оперативні заходи з метою встановлення каналів надходження та збуту фальшивих доларів США.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору