Рівне:

Створення та просування сайтів

За тиждень на Івано-Франківщині у мисливців вилучено понад 50 одиниць мисливської зброї

Івано-Франківська область 24-лис, 2009, 08:279 Lobanovskiy 1 146
Рейдові групи з числа працівників міліції, УТМР та громадськості здійснюють профілактичні заходи в лісових угіддях не тільки у дні, коли дозволено полювання, але й у будні. Це пояснюється тим, що дедалі частіше фіксуються факти незаконного полювання, тобто браконьєрських дій. З метою недопущення фактів незаконного полювання і використання при цьому незареєстрованої зброї мобільні групи правоохоронців ретельно відпрацьовують місця полювання. Прикметно, що з початку мисливського сезону саме в лісових угіддях задокументовано 25 фактів, коли громадяни йшли на полювання з незареєстрованою зброєю. Переважно вилучалися гладкоствольні мисливські рушниці, проте вилучено й кілька одиниць вогнепальної нарізної зброї.

До прикладу, минулої п’ятниці в одному з лісових угідь на території Рожнятівського району працівники служби дільничних інспекторів затримали 41-річного мешканця району, який перебував на незаконному полюванні із незареєстрованим нарізним карабіном. Затримана особа притягується до кримінальної відповідальності за «збройною» статтею 263 Кримінального кодексу України.

Крім того, лише за останні полювальні дні на території області встановлено 20 порушень правил полювання. За різноманітні порушення правил полювання, недотримання умов зберігання, носіння чи перевезення мисливської зброї у осіб, котрі мають право зберігати мисливську зброю, вилучено понад 50 одиниць такої зброї. З початку полювального сезону у порушників вилучено понад 250 мисливських рушниць.

Про це повідомляє Василь Гультайчук, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору