Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині збільшується кількість народжених та уповільнюється скорочення природного приросту населення

Тернопільська область 27-лис, 2009, 08:219 Lobanovskiy 947
За перших дев’ять місяців 2009 року на Тернопільщині народилося 9 353 дитини, що на 173 дитини більше, ніж за відповідний період 2008 року.
За даними Головного управління статистки в Тернопільській області, протягом перших трьох кварталів 2009 року в області зафіксовано зростання кількості народжених та уповільнення скорочення природного приросту населення, що підтверджує стійку тенденцію, яка намітилася за останні кілька років у цьому напрямі.
Про це Провінційці повідомляє прес-служба ТернОДА.


Так, за перших дев’ять місяців 2009 року на Тернопільщині народилося 9 353 дитини, що на 173 дитини більше, ніж за відповідний період 2008 року. Зокрема, збільшення природного приросту населення маємо в м. Тернополі (на 795 осіб) та Бучацькому районі. В інших районах спостерігається значне уповільнення скорочення природного приросту населення

Як повідомляє управління статистики, з кожним роком в області також зростає кількість шлюбів. Наприклад, протягом перших трьох кварталів 2009 року зафіксовано 5 975 шлюбів, що в два з половиною рази менше, ніж кількість розлучень – 2 110.

Така позитивна динаміка є прямим наслідком державної політики, яка нині здійснюється в Україні, вважає заступник голови облдержадміністрації Федір Шевчук. Наприклад, одним із перших кроків Віктора Ющенка на посаді Президента України було запровадження законодавства щодо матеріальної допомоги при народженні дитини. Ініційований Президентом України Закон забезпечив надання допомоги родинам у розмірі 8400 гривень при народженні першої дитини. Згодом такі виплати було збільшено до 12000 гривень кожній родині за народження першої дитини, 25000 – за народження другої дитини і 50000 – за народження кожної наступної дитини.

Завдяки такій ініціативі в Україні в 2008 році народилося на 20% більше дітей, ніж у 2004 році, а з початку 2009 року зафіксовано найвищу народжуваність за останні 17 років.

Сьогодні молоді сім’ї більш оптимістично оцінюють своє майбутнє, про що свідчить той факт, що починаючи з 2005 року кількість укладених шлюбів в Україні зросла на 16 %, а кількість розлучень щороку зменшується на 10-15%.

Важливим чинником для захисту цінності сім’ї стало заснування з ініціатива Президента України одноразової грошової винагороду у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Якщо в 2005 році цим почесним званням в Тернопільській області було нагороджено лише дві жінки, в 2006 році – 16, в 2007-му – 37, в 2008-му – 80, то в цьому році це звання вже присвоєно 1223 жінкам.

Президент на практиці реалізував гасло своєї передвиборної програми „10 кроків на зустріч людям” – „Багаті допоможуть бідним”. З ініціативи Віктора Ющенка бізнес вкладав понад сто мільйонів гривень у соціальні проекти, зокрема, проекти допомоги дітям.

Ключовим у сфері захисту материнства і дитинства став проект Президента України «Зігрій любов’ю дитину». На Тернопільщині в його рамках для багатодітних сімей, в яких виховується десять і більше дітей, придбано 11 будинків, проведено капітальні ремонти 6 житлових будинків, придбано будівельні матеріали для індивідуального ремонту власникам п’яти будинків, а також 18 автомашин та побутову техніку 48 сім’ям. В нашій області проектом «Зігрій любов’ю дитину» охоплено 94 багатодітні сім’ї, а загалом по Україні – 568 сімей, які потребували допомоги.

«Поліпшення матеріального статусу багатодітних матерів, підвищення рівня поваги до багатодітних родин, підвищення престижу материнства та посилення відповідальності батьків за виховання дітей у сім'ї – це ті постійні пріоритети діяльності Віктора Ющенка на посаді Президента України, які вже сьогодні дають реальний результат», – наголошує заступник голови облдержадміністрації Федір Шевчук.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору