Рівне:

Створення та просування сайтів

Бельгієць 23 роки провів у комі через помилку лікарів

Отакої 27-лис, 2009, 10:299 prov 933
Бельгієць, який, на думку лікарів, 23 роки перебував у стані коми, знайшов “друге життя”, коли з’ясувалося, що його свідомість повністю функціонує. Про це пише німецьке видання “Spiegel”, передає РІА “Новини”.

Після того, як 46-річний Ром Хубен (Rom Houben) потрапив у важку автокатастрофу, медики діагностували у нього коматозний стан, призначивши відповідний догляд. Однак він не непритомнів, а був паралізований, і тому не міг відгукнутися на спроби встановити з ними контакт.
“Я кричав, але нічого не було чути”, - згадує Хубен, як лікарі і медсестри поступово відмовилися від надії виявити в ньому хоча б іскру свідомості.
Проте в 2006 році родичі хворого доставили його для додаткового дослідження у Л’єжський університет, де фахівці зняли томограму мозку і з’ясували, що свідомість чоловіка функціонує практично повністю.
Пізніше Рома Хубена навчили спілкуватися із зовнішнім світом за допомогою комп’ютера зі спеціальною клавіатурою, і він описав, яке тяжке випробування йому довелося витримувати протягом більш ніж 20 років.
Він розповів і про те, яким безпорадним відчував себе, коли лікарі та медсестри намагалися говорити з ним - до того, як відмовилися від цієї ідеї. І про те, що рік за роком він просто мріяв - це було єдине доступне йому заняття, передає “Бі-Бі-Сі”.
“Я ніколи не забуду день, коли вони мене ”знайшли“ — це було моє друге народження”, - передав він.
Про дивний випадок повідомив світові Стівен Лорей, лікар з університету бельгійського міста Льєж, який виявив помилку в діагнозі.
У своїй публікації на цю тему доктор Лорей зазначає: це далеко не унікальний випадок. У 40% випадків, коли людей записують в стан “овоч”, стверджує лікар, більш ретельне обстеження призводить до виявлення ознак свідомості.
У жовтні цього року в Росії лікарі зробили кесаревий розтин жінці, яка 7 місяців пролежала в комі. Більше півроку тому молода жінка з Московської області потрапила в жахливу ДТП. З машини її довелося вирізати. Через отримані травми вона впала в кому.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору