Рівне:

Створення та просування сайтів

49 інвалідам Івано-Франківщини цього року оплатять навчання у «вишах»

Івано-Франківська область 27-лис, 2009, 14:209 prov 1 027
Для технічного переоснащення підприємства громадської організації інвалідів УВП УТОГ в поточному році виділять 68 тис. грн. Крім цього, на здійснення фізкультурно-спортивної реабілітації обласний державний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» отримає 40 тис. грн., а навчання у вищих навчальних закладах області профінансують цього року 49 інвалідам на загальну суму 197,9 тис. грн.Такі заходи передбачено в розпорядженні голови ОДА від 26 листопада № 733.
Про це повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики


У зв’язку з проведенням в Україні 3 грудня 2009 року Міжнародного дня інвалідів та з метою привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими можливостями в області буде вжито заходів щодо зміцнення матеріально-технічної бази закладів та установ, де займаються обслуговуванням інвалідів. В інтернатних установах, центрах соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян організують дні відкритих дверей за участю представників влади, керівників підприємств, організацій; проведуть, зустрічі з діячами культури, творчі вечори, благодійні обіди.

Крім цього, буде проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання одиноких інвалідів, сімей, що складаються з двох і більше осіб з інвалідністю, та сімей, де є діти-інваліди, і надано їм допомогу у забезпеченні продуктами харчування, одягом, засобами реабілітації, ремонті житла, працевлаштуванні.

Доручено протягом 2009 року забезпечити безкоштовним санаторно-курортним лікуванням не менше 300 інвалідів, інвалідними візками та іншими технічними засобами реабілітації - не менше 550 осіб. А Фонду соціального захисту інвалідів - працевлаштувати у 2009 році не менше 15 інвалідів. Голів РДА, міських голів міст обласного значення зобов’язано при формуванні місцевих бюджетів на 2010 рік передбачити кошти на придбання пристосованого житла для проживання осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Також буде відібрано кращі твори та вироби художньо-прикладного мистецтва інвалідів області для участі у виставці в місті Києві, присвяченій Міжнародному дню інвалідів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору